Til Smart City Expo, i Barcelona, blev Tel Aviv i starten af udnævnt til verdens ‘Smarteste’ by.

Ifølge Smart City Expo, er en ‘Smart City’, en by der forener kreativitet, innovation og økonomisk udvikling. Målet er simpelt – at gøre verdens storbyer mere bæredygtige, øge borgernes livskvalitet og sikre økonomisk vækst.

Det kommer naturligvis ikke bag på os her på bloggen, at Tel Aviv ligger nummer ét på listen over verdens mest innovative ‘smart cities’. Her er en lille video der beskriver nogle af Tel Aviv´s fortræffeligheder:

 

Tel Aviv lå i stærk konkurrence med 250 storbyer, blandt andre London, København, New York og Amsterdam. Men også mindre byer med stort fokus på Smarte løsninger var repræsenteret, bl.a Gentofte!

Juryen lagde vægt på Tel Avivs helt unikke faciliteter for dets indbyggere og besøgende. Byen har et stort udbud af teknologier, som er let tilgængelige og brugervenlige. Blandt andet har Tel Aviv introduceret DigiTel, som er et online service center for byens borgere.

expo_264

 

 

 

 

 

 

DigiTel er en skræddersyet hjemmeside for den enkelte borger, som giver adgang til forskellige tjenester og oplysninger. Tænk Borger.dk, bare mere interaktivt. På din personlige hjemmeside kan du finde informationer om nabolaget, kulturelle arrangementer i byen, butiksrabatter eller finde vej til nærmeste lade-station til din elbil. Brugerne kan også indrapportere oplysninger om byen til platformen. Således fremmer DigiTel interaktion mellem byen og dens brugere.

Der blev fra juryens side også lagt vægt på udbredelsen af gratis WiFi fra caféer, forretninger og andre offentlige steder. Det er en kæmpe fordel for turister, da det ofte kan være forvirrende at finde rundt i en ny og ukendt storby.

Vi glæder os til at følge med i hvilke “Smarte” projekter der skal cementere Tel Avivs føreposition som verdens “Smarteste” by!