Danske patienter får nu mulighed for at blive grundigt undersøgt indeni, ved at sluge et lille kamera i pilleform, et såkaldt “PillCam”. Undervejs gennem tarmsystemet tager pillekameret 4000 billeder, der kan være med til at afsløre tarmkræft eller andre lidelser. Berlingske har en fin lille grafik der illustrerer hvordan teknologien fungerer. Se med her. PillCam har været brugt med success i både Israel og USA i en årerække.

Pillcam

Det isaelske firma, Given imaging, nu ejet af amerikanske Medtronic, udviklede i slutningen 90erne kamerapillen, der gør det muligt at opdage og forebygge sygdomme i spiserøret, mave og tarme uden besværlige og invasive indgreb. Teknologien blev oprindeligt opfundet i forsvarsindustrien og udviklet til civilt brug og er en af Bloggen´s favoriteksempler på israelsk innovation.