Mad og madlavning rummer vigtige traditioner i kulturer verden over, men sandheden er, at vores madvaner er ved at gennemgå en større teknologisk revolution. Teknologi er ved at gentænke den mad, vi spiser, den måde den er produceret på, dens miljøpåvirkning og dens anvendelser til vores sundhed og velvære – og israelske iværksættere er med til at udvikle de Nye teknologier der driver denne tendens. De finder hele tiden på nye og spændende måder at brødføde den voksende globale befolkning, på en miljømæssigt bæredygtig måde.

Israels nye involvering i FoodTech er levende demonstreret på The Kitchen, en FoodTech-inkubator, der blev lanceret i den sydlige israelske by Ashdod i 2015. Gennem investering i tre til fire lovende startups om året, kultiverer køkkenet innovatører, der søger at tackle de største udfordringer i fødevareindustrien – herunder forbedring af næringsværdi, bekæmpelse af fødevarebårne sygdomme, adressering af mange proteinbaserede fødevarer med højt kulstofindhold og integrering af robotik og dyb indlæring for at give større effektivitet til fødevareproduktionsprocesser.

Som et partnerskab mellem Israels innovationsmyndighed og Strauss-gruppen, har The Kitchen støttet virksomheder, herunder Flying Spark, som udnytter frugtflylarver til at dyrke meget næringsrige, smagfulde og miljøvenlige proteiner, herunder oksekød og fjerkræsubstitutter; og BactuSense, hvis unikke teknologi anvender en mikrochip og en optisk sensor til at opdage patogener i fødevarer.

Her er et par andre israelske virksomheder, med nye ideer indenfor fødevareteknologi:

  • Algatech udvinder en stærk antioxidant kaldet astaxanthin fra mikroskopiske alger til brug i kosttilskud, kosmetik og fødevarer.
  • MediWound udvinder enzymer fra ananasstængler til fresmtilling af produkter til behandling af forbrændinger og kroniske sår.
  • Ripples udviklede et produkt, der kan indprinte næsten alle typer billeder i  skumlaget på en kop kaffe.
  • Hargol FoodTech dyrker græshoppearter for at udnytte deres høje proteinindhold til fremstilling af proteinpulver.
  • ChickP udviklede en produktionsproces for at bruge hele kikærte frø til at generere store mængder proteinpulver for at styrke dagligdags mad.
  • WeissBeerger udviklede en drikkevareanalyseplatform for bryggerier til analyse af forbrug, affald, kapitalstyring, konkurrentdata og kundeengagement. De blev for nylig erhvervet af Anheuser Busch InBev.

En anden førende international fødevareafspiller, Nestlé, deltog også for nylig i Israels innovationsmyndigheds globale samarbejdsprogram for forskning og udvikling af globale virksomheder, der forbinder multinationale selskaber med israelske teknologi virksomheder, der tilbyder relevante teknologier.

Den 7. maj vil FoodTech IL – den førende begivenhed fra det israelske FoodTech-fællesskab – finde sted, hvor spirende iværksættere, startups, investorer, ledere af fødevareindustrien, embedsmænd og serviceudbydere kommer sammen for at se, hvordan teknologien vil fortsætte med at tilfredsstille appetitten godt ind i fremtiden.

Israels eksportinstitut og udenrigshandelsadministrationen på det israelske ministerium for økonomi og handel, vil gennem sine globale kontorer være med til at arrangere B2B-møder mellem de deltagende israelske virksomheder og udenlandske besøgende, der deltager i arrangementet.

For mere information, besøg venligst https://itrade.gov.il/ eller kontakt din lokale Israel Economic Attaché.