Ikke alle lande får et ambitiøst kælenavn. Israel har med rette to.

“Innovation Nation” og “Start-up Nation” bruges ofte som stenografi for at illustrere Israels uovertrufne teknologiske økosystem. Kælenavnene skildrer til dels de mange nystartede virksomheder, Israel producerer, den opbakning, som teknologiske virksomheder modtager af regeringen, kapital fra globale investorer og den israelske iværksætters ”kan-gøre-alt-holdning”.

Uanset om du måler et lands teknologiske dygtighed på baggrund af dets forsknings- og udviklingsbudget, procent af udenlandske risikovillig kapital, start-ups pr. Indbygger eller global markedsandel i tech-tunge områder som cybersikkerhed, viser Israel sig generelt øverst på lister.

Spændende arrays af innovative startups tiltrækker stor opmærksomhed. Dette fører til, at israelske virksomheder ofte fusionerer eller bliver erhvervet af større multinationale virksomheder. Intel købte for eksempel Mobileye for 15,3 mia. $ Og Google købte Waze for 1 mia. $. Selvfølgelig er der mange andre handler hver måned for hver overskrift om et israelsk firma, der er erhvervet.

Men ikke alle israelske StartUps vælger at gå ud gennem M&A. Nogle vælger et internationalt børsintroduktion, ofte på en stor børs. NASDAQ er en mulighed, og dets orientering mod teknologivirksomheder gør det naturligvis overbevisende for israelske virksomheder at liste der.

Med 79 virksomheder og en samlet markedskapital på 88 mia. $ Repræsenterer Israel det eneste land i Mellemøsten, der er noteret på NASDAQ. Kort sagt er Israel et kraftcenterland for udvekslingen.

Israelske lister på NASDAQ inkluderer: 38 sundhedsfirmaer, 24 teknologivirksomheder og 7 kapitalvarevirksomheder. Indtil videre i 2020 tilsluttede sig tre nye virksomheder, Ayala Pharmaceuticals (AYLA), Nano-X Imaging (NNOX) og PolyPid (PYPD), NASDAQ.

Mens hvert børsnoteret firma har en utrolig historie og innovative løsninger, fremhæver vi tre nedenfor. Kontakt din lokale israelske handelsrepræsentant, hvis du har interesse i at arbejde med disse eller et andet israelsk firma (eller ikke noteret).

Du kan finde dem her: http://www.itrade.gov.il/

Cyberark – (NASDAQ: CYBR) – Cyberark blev grundlagt i 1999 og har nu over 1.480 ansatte, hvoraf 480 er beliggende i Israel. I 2019 solgte de $ 411 mio. CyberArk er fokuseret på at fjerne de mest avancerede cybertrusler; dem, der bruger insiderrettigheder til at angribe hjertet i virksomheden. CyberArk er dedikeret til at stoppe angreb, inden de stopper forretningen, og beskytter proaktivt mod cybertrusler, før angreb kan eskalere og gøre uoprettelig skade. Virksomheden er betroet af førende virksomheder til at beskytte deres informationsaktiver, infrastruktur og applikationer med den højeste værdi.

SolarEdge – (NASDAQ: SEDG) – SolarEdge blev grundlagt i 2006 og har nu over 2.078 ansatte, hvoraf 650 er beliggende i Israel. I 2018 solgte de $ 914 mio. SolarEdge leverer en intelligent inverterløsning, der har ændret måden, hvorpå strøm høstes og styres i solcelleanlæg. SolarEdge DC-optimeret inverter-system maksimerer energiproduktionen på det enkelte PV-modulniveau, samtidig med at omkostningerne til energi produceret af solcelleanlægget sænkes. SolarEdge-systemet består af strømoptimeringsmaskiner, invertere, lagringsløsninger og en skybaseret overvågningsplatform og adresserer en bred vifte af solmarkedssegmenter, fra solcelleanlæg til kommercielle og små solcelleanlæg.

WIX.com (NASDAQ: WIX) – Wix blev grundlagt i 2006 og har nu over 2.600 ansatte, 1.800, der er placeret i Israel. I 2019 solgte de $ 761 mio. Wix er en førende skybaseret webudviklingsplatform med over 90 millioner registrerede brugere over hele verden. Wix var baseret på troen på, at Internettet skulle være tilgængeligt for alle til at udvikle, skabe og bidrage. Via gratis og premium-abonnementer bemyndiger Wix millioner af virksomheder, organisationer, fagfolk og enkeltpersoner til at tage deres virksomheder, brands og workflow online. Wix ADI, Wix Editor og et meget kurateret App Market gør det muligt for brugere at opbygge og administrere en fuldt integreret og dynamisk digital tilstedeværelse.

Sammen med aktiviteten i Israel driver Foreign Trade Administration et netværk af økonomiske repræsentanter, der udgør ministeriets operationelle arm på markeder rundt om i verden. Økonomi- og handelskontorernes hovedaktiviteter inkluderer aktiviteter til fremme af handel og eksport, igangsættelse og vedligeholdelse af handelsaftaler til forbedring af Israels handelsforhold, tiltrækning og tilskyndelse til udenlandske investeringer og skabelse af strategisk samarbejde med udenlandske virksomheder.

For mere information, besøg http://www.itrade.gov.il/ eller kontakt din lokale Israel Economic Attaché.