Konstruktion og anliggender vedrørende fysisk ejendom og infrastruktur er ofte dyre og tidskrævende bestræbelser, men det er aktiviteter, der ser ud til at gennemgå en periode med hurtig fremskridt, både med hensyn til teknikker og materialer. Nu hjælper israelske virksomheder med at bringe sektoren til nye niveauer af sofistikering.

Ifølge databasen Start-Up Nation Central er der mere end 150 israelske virksomheder involveret i byggeri og relaterede teknologier, der dækker mange aspekter af branchen. Innovative virksomheder, der leverer produkter som funktionelle glasovertræk (Gauzy), sofistikerede kompositmaterialeprodukter (Neo Composites) og smarte låsesystemer (Smart Door Systems) er nu veletablerede, men nyere virksomheder kommer ind på markedet med forstyrrende og værdifulde værktøjer.

Det blev for nylig rapporteret, at firmaet Siteaware (https://siteaware.com) lukkede en serie A-finansieringsrunde på $ 10 millioner til sin Digital Construction Verification (DCV) -løsning. Ved hjælp af kunstig intelligens, autonome droner og smarte enheder registrerer systemet kontinuerligt projektets status. Derefter analyseres dataene for at identificere eventuelle uregelmæssigheder og uoverensstemmelser i projektet i realtid. På denne måde advares udviklere om fejl meget tidligere, end det normalt ville være tilfældet, hvilket giver dem mulighed for at anvende korrigerende foranstaltninger og undgå omkostninger forbundet med rettelser og tidsforsinkelser på projekter.

Som en afspejling af den tilsyneladende efterspørgsel efter sådanne teknologier i sektoren gør en anden israelsk opstart noget lignende, men ved at udnytte eksisterende byggepersonale på stedet og kombinere det med kunstig intelligens.

Buildots (https://buildots.com), der blev grundlagt i 2018 af tre kandidater fra IDFs Talpiot Unit, designede et system, der placerer kameraer på ledernes hardhats til at tage billeder af alle detaljer i et igangværende projekt under regelmæssige inspektioner på stedet. Ved hjælp af billedprocessteknologi og AI sammenligner systemet løbende billeder og data med byggeplaner og tidsplaner. Eventuelle fejl eller afvigelser, der kan have en omkostning, tid eller anden indvirkning på projektet, markeres derefter og kan løses. Buildots har hidtil skaffet $ 16 millioner i finansiering, herunder flere hundrede tusind dollars i et tilskud fra Israel Innovation Authority. Med en sådan godkendelse fra den private og den offentlige sektor er det klart, at disse teknologier er efterspurgte.

I denne æra af Coronavirus er mange kontorer og fællesrum blevet mindre anvendelige på grund af sociale distanceringskrav, så bygningsledere og ejere er nødt til at finde løsninger og implementere ændringer for at gøre dem funktionelle igen og mere sikre for deres indbyggere. Israelske virksomheder kan endnu en gang hjælpe. Aura Air (www.airair.io) har udviklet en smart luftstyringsplatform, der renser og desinficerer indeluft, mens den nøje overvåger kvaliteten i realtid, mens Dolphin Vision (www.dolphinvision.net) har patenteret et system designet til at holde offentligheden transport, elevatorer og bygninger fri for vira og bakterier, herunder COVID-19. Disse virksomheder er sikre på at vokse hurtigt og kan hjælpe med at afbøde udfordringer for ejendomsejere og ledere og samtidig forbedre folkesundheden.

elv når det kommer til meget vigtig sikkerhed i sektoren, hjælper israelske firmaer som SafetyFirst (https://margad.wixsite.com/safetyfirst) arbejdere og ledere med at forhindre ulykker og skader.