Ifølge det første globale FN-ledede arbejde med fødevaresikkerhed, International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development (IAASTD) rapporten, er der et presserende behov for større modstandsdygtighed for at sikre bæredygtighed i fremtidige fødevareforsyninger.

Traditionelt industrielt landbrug overgår langt planetens loft for produktionskapacitet. Dens vægt på kortsigtede resultater og overdreven afhængighed af syntetiske kemikalier har en ekstrem, negativ indvirkning på klimaet og de biologiske systemer, som mennesker har brug for for at trives.

I de sidste par år, ubemærket og ubehandlet, har en gruppe mennesker været førende inden for teknologisk innovation inden for landbruget. AgFunder verdens førende informationsselskab inden for landbrug og fødevareinnovation rangerede Israel blandt de fem bedste lande i verden i år inden for innovationsinitiativer og gennembrud i branchen.

Indtil de seneste år var der et begrænset antal AgriFood-virksomheder. Først i de sidste tre til fire år har økosystemet set store udviklinger: nye investeringskilder blev etableret eller udviklet, og antallet af virksomheder er vokset til ca. 800.

I foodtech er to af Israels største fødevareproducenter, Strauss Group og Tnuva, partnere i inkubatorer (Strauss er partner i The Kitchen FoodTech Hub, og Tnuva er partner sammen med drikkevareproducenten Tempo i Fresh Start Incubator og Finistere Ventures.

Nogle interessante israelske virksomheder i denne sektor inkluderer:

DouxMatok
Grundlagt i 2014 udviklede den israelske opstart DouxMatok og patenteret løsning til sukkerreduktion, der bevarer sukkerens struktur, sødme og udseende. Virksomheden siger, at dets proprietære teknologi er baseret på at indlæse sukkermolekyler for at danne klynger, der frigiver dem lige ved siden af ​​kirtelreceptor, hvilken resulterer i en øget opfattelse af sødme.

DouxMatok har 18 registrerede patenter og over 40 patentansøgninger afventet. Sidste år vandt det premierministerens innovationspris i Israel og annoncerede et partnerskab med det tyske firma Südzucker, den største sukkerproducent i Europa, om at etablere produktion, fælles markedsføring og salg af DouxMatok-sukker til europæere inden 2020. Den samarbejdspartner også i øjeblikket med multinationale fødevarevirksomheder for at integrere deres teknologi i forskellige fødevaremærker.

Hargol FoodTech
Græshopper er mindst 70 procent protein og fulde af sundhedsmæssige fordele, siger Hargol FoodTech-grundlægger og administrerende direktør Dror Tamir, der startede virksomheden efter at have lært, at græshopper havde et bæredygtigt proteinalternativ med mange fordele.

Firmaet sælger to produkter: den ene er hele græshoppen, sælges til restauranter og madproducenter og undertiden detailkæder som en snack; og den anden er et proteinpulver, der sælges som en ingrediens.

EggXYt
EggXYt blev grundlagt i 2016 og udviklede teknologi, der kan registrere kyllingernes køn inden klækning, og imødekomme kravene fra bevidste ægforbrugere, der afskyr den praksis, at han (der ikke producerer æg) dræber kyllinger.

Ved hjælp af genredigering og let justering af DNA har Elram og Offen skabt en binær løsning, hvor de mandlige kyllinger er markeret ved hjælp af en speciel scanner.

EatSane by A1C Foods
Founded in 2016, A1C Foods developed a patent-pending formula to lower the glycemic index of food products to make them low-carb. It claims not to use artificial sweeteners or sugar substitutes, relying instead on the expertise of a team of doctors, dieticians, chefs, and food technicians “passionate about flavor and extremely conscious about health.”