Midt i sundhedskrisen, der overvandt verden i 2020, opstod der en ny daggry i midten af ​​året 2020. Den første arabisk-israelske fredsaftale i 26 år blev underskrevet mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater (UAE) og Kongeriget Bahrain den 15. september 2020. Disse nye bånd har faktisk et meget vigtigt punkt i verdenshistorien såvel som geopolitisk.

Ud over de diplomatiske bånd vil forretningsmæssigt dække den bilaterale handel en række sektorer, herunder turisme, handel, sundhedspleje og sikkerhed.

Den 20. oktober 2020 fløj en højtstående delegation fra UAE til Israel under en historisk først, der blev ledet af økonomiminister Abdullah bin Touq al-Mari og finansminister Obaid Humaid al-Tayer. Under besøget blev der underskrevet fire bilaterale aftaler med Israel inden for luftfart, investeringsbeskyttelse, videnskab og teknologi. Der blev også underskrevet en visumfritagelsesaftale mellem de to lande.

Efter dette forlod den første højteknologiske delegation den officielle underskrivelse af aftalerne fra Israel den 25. oktober 2020. Delegationen blev ledet af Jerusalem Venture Partners (JVP) grundlægger og formand Dr. Erel Margalit og bestod af 13 administrerende direktører for førende israelske teknologivirksomheder. Disse 13 virksomheder kom fra forskellige sektorer som agritech, fintech, cybertech, forsikring osv. Nogle af delegationens virksomheder var, Earnix, ControlUp, Morphisec, Secret Double Octopus og InnovoPro fra food tech og Agrint i agri tech. Delegationen deltog i flere møder med højtstående embedsmænd, iværksættere og investeringsmodparter i Dubai samt Abu Dhabi under deres besøg. Invitationen til delegationen blev udvidet af Dubai International Financial Centre (DIFC).

Disse nyfundne bånd lægger grundlaget for en stærkere og nyere region. Da Emiratis bidrager gennem deres ekspertise inden for infrastruktur og planlægning og deres evner til at gennemføre komplekse projekter, kan israelerne bringe teknologi og innovation til bordet og bygge et stærkt fundament for en kommercielt succesrig forening.

Afslutningsvis forfølges de økonomiske bånd mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater i øjeblikket i et hurtigt tempo, og nedenfor er nogle af de indledende højdepunkter af det samme:

– Israel-baserede Mobileye og UAE-baserede Al Habtoor Group (AHG) har annonceret et strategisk samarbejde om at betjene autonome køretøjer og robotakser.

– Abu Dhabi Investment Office (ADIO) og Israel Export Institute har underskrevet bilaterale handelsaftaler for at fremme handel og investeringsmuligheder.

– Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) og Israels 2. største långiver, Bank Leumi, har underskrevet en MOU for at undersøge fremtidigt samarbejde i begge lande og andre markeder internationalt.

– DP World fra Dubai og DoverTower, et selskab ejet af Shlomi Fogel, medejer af Israel Shipyards og Havnen i Eilat underskrev MOU’er for at fremme handelsruter og være i stand til at drive forretning på en mere effektiv måde.

I betragtning af den nuværende situation og det faktum, at der er et par flere tilbud på vej, anslås den bilaterale handel at være op til 4 milliarder dollars inden 2022.