Ifølge en rapport fra IVC og ZAG S&W Zysman, Aharoni, Gayer & Co, i 2. kvartal 2020, klatrer israelske højteknologiske investeringer til ny kvartalsrekord med 170 tilbud, med en stigning i tidlige faser i april-maj sammenlignet med tilbud i februar-marts.

På trods af COVID-19-pandemien fortsætter med at sende rystelser over hele verdensøkonomien, er der en vis lettelse i viden om, at israelsk højteknologisk finansiering opfører sig næsten som normalt. Den positive tendens i tidlige og sene runder er fortsat i første halvår 2020 med $ 5,25 mia. I 312 tilbud.

I februar – marts faldt antallet af finansieringstransaktioner, især for tidlige finansieringsrunder (frø- og A-runder), markant. I april – maj genoptog antallet af tilbud til tidligere runder imidlertid normale intervaller og kompenserede endda for faldet i 1. kvartal 2020.

nvestoradfærd var et stort emne i første halvår. VC-investorer undgik sig hverken de første eller opfølgende investeringer og bragte antallet af VC-handler til et rekord i 2. kvartal 2020. Dette er et vigtigt punkt i betragtning af den høje økonomiske usikkerhed.

Israelske højteknologiske virksomheder havde et vellykket andet kvartal i 2020 * og hævede 2,5 milliarder dollars i 170 tilbud. Dette var det næststærkeste kvartal med hensyn til samlede samlede beløb. Der blev foretaget flere tilbud, skønt medianbeløbet faldt en smule, hovedsagelig som følge af en stigning i den nedre ende af finansieringsrunderne – mere såfinansiering til mindre beløb.

Her er en oversigt over de bedste tilbud i 2. kvartal 2020:

Biocatch, der leverer adfærdsmæssig biometri, analyserer interaktioner mellem menneskelige enheder for at beskytte brugere og data, lukkede en investering på $ 145.

Vast Data, der udvikler omkostningseffektive flashinfrastrukturløsninger og konsoliderer applikationer til et meget skalerbart all-flash-opbevaringssystem for at imødekomme ydeevnen til krævende arbejdsbelastninger, afsluttede en serie C-finansieringsrunde på $ 100 millioner.

Pagaya, et globalt finansielt teknologiselskab, der bruger kunstig intelligens (AI) til at omforme kapitalforvaltning og institutionelle investeringer, lukkede en finansieringsrunde på serie D på $ 102 millioner.

Dataene for H1 er solide, men i det nuværende globale miljø har de ingen løfter resten af året. Den fulde størrelse af den økonomiske indvirkning kunne stadig mærkes i Q3 / Q4 og fremefter.

For yderligere information om, hvordan du kan være en del af den israelske high tech-investeringsscene, bedes du kontakte dit israelske kommercielle kontor på www.itrade.gov.il

Alt i alt ramte H1 2020 også en stigning i antallet af tilbud over $ 50 millioner med 22 tilbud i H1 2020 sammenlignet med 15 tilbud på H1 2019.