Israel er kendt i disse dage som “Nation of Innovation” og “StartUp nation”. Med næsten 4.000 nystartede og mere end 300 multinationale selskaber åbne F & U centre i Israel og den højeste investering i F & U per indbygger i verden, er Israel lever op til sin legende. Man glemmer imidlertid ofte, at Israel indtil 1970’erne blev betragtet som et udviklingsland, der kæmpede for at give sine borgere de mest basale behov. Takket være israelske private investeringer, teknologi, innovationer (sammen med andre faktorer selvfølgelig), at Israel var i stand til at overvinde mange af sine kampe og blive den stærke økonomi, det er i dag.

Som så er israelske virksomheder godt rustet til at støtte udviklingslandene i deres proces med at opbygge et bedre liv for sig selv gennem udvikling af særlige produkter, der er designet til at passe til behovene på disse markeder, især inden for landbrug, vand, sundhed, IKT, Fintech.

For eksempel har N-Drop udviklet  et system, der vil gøre det muligt for områder, der bruger vand oversvømmelser til kunstvanding at bruge de mere præcise og effektive drypvanding i stedet. Nuværende drypvandingssystemer kræver en energikilde til at pumpe vandet ind i markerne og et filtreringssystem for at holde rørene fra tilstopning. Disse krav øger landbrugernes omkostninger og gør systemerne sværere at anvende. Af denne grund, kun 3% af agerjord i dag er vandes med drypvanding systemer. N-Drip’s system er billigere, fordi det bruger tyngdekraften kun, og dermed ikke har brug for en energikilde. Systemet er også designet til at fungere uden filtre og muliggør drypvanding, selv når vandkilden ikke er ren. Dette gør det muligt for landmændene at bevæge sig fra ineffektiv oversvømmelse kunstvanding til høj kvalitet drypvanding til betydeligt lavere omkostninger, og med lavere operationelle krav. NDrip særlige mikro-kunstvanding løsning kunne gennemføres for så små som 1-acre gårde, hvilket gør det velegnet til husmand landmænd samt store kommercielle gårde.

Et andet godt eksempel på en kommende israelske DevTech selskab er Keheala. Jon Rethauser, administrerende direktør og grundlægger af Keheala, har udviklet en imponerende Digital Health-platform fra Israel. På kun 6 år opererer Keheala allerede i Kenya og Zimbabwe og med et team på 10 personer alene i Kenya. Keheala blev præsenteret i  World Economic Forum, New England Journal of Medicine, New York Times blandt  andre, efter tildelingen af Nobelprisen i økonomi til Michel Kramer, grundlægger af USAID’s Development Innovation Ventures (DIV),  USAID featured Keheala  som en af de lovende ventures finansieret af programmet.


Pears Program DevTech Unconference

Pears Program for Global Innovation er en  Israelsk-baseret non-profit og ikke-statslig organisation, hvis mission er at bygge bro mellem den israelske innovation økosystem og udviklingslandene for at øge Israels bidrag til innovation for udvikling. Pears-programmet støtter israelske iværksættere, der udvikler løsninger inden for fødevaresikkerhed, sundhedspleje og digital inklusion, fra ideation til pilotfase, til at arbejde hånd i hånd med partnere i udviklingslandene for at finde løsninger på den internationale udviklings mest kritiske udfordringer og øge udviklingslandenes innovationskapacitet.

Denne måned Pears programmet er vært for den første israelske DevTech Unconference, en utraditionel virtuel begivenhed, der samler den israelske DevTech industrien nystartede, virksomheder, ngo’er, eksperter og økosystem bygherrer, og alle, der er involveret i teknologi til udvikling. The Pears Program har indgået et samarbejde med 20 israelske førende organisationer til at være vært for denne uformelle indsamling, hvor doers vil mødes for at udveksle ideer. Ud af 110 organisationer, der er registreret til unconference, er 40 nystartede virksomheder, der målretter mod eller opererer i udviklingslandene. DevTech-fællesskabet i Israel er vokset og modnet i løbet af de seneste år. Unconference er indstillet til at udnytte den viden og erfaring, som forskellige aktører, til at fremme samarbejde og udveksling af ideer, og at fremme samarbejde og partnerskaber. Dagsordenen  er  fastlagt på grundlag af deltagernes behov, ønsker og kompetencesæt gennem registreringsundersøgelsen.