I nutidens verden skal vi være opmærksomme på, at luftforurening udendørs kan påvirke vores helbred. Men hvad folk ofte ikke er klar over, er at indendørs luftforurening også kan have betydelige og skadelige helbredseffekter. Det lyder måske overraskende, men den luft, du trækker vejret i dit private hjem, dit kontor, når du handler, når du kører, og på ethvert lukket, endda klimakontrolsted, kan være mere forurenet end udeluften på trods af alle disse rygende biler og forurenende industrier derude.

Undersøgelser udført af United States Environmental Protection Agency (EPA) har vist, at indendørs niveauer af forurenende stoffer kan være op til fem gange højere end udendørs niveauer. Selvom indendørs niveauer endnu ikke er særlig bekymrede, er virkeligheden, at de fleste mennesker i den vestlige verden bruger omkring 90 procent af deres tid indendørs. Man skal være opmærksom på kvaliteten af ​​indendørs. Tilføj vigtigheden af ​​ventilation for at begrænse transmission af luftvejsinfektioner som COVID-19 ovenpå, og meddelelsen er klar: Indendørs luftkvalitet er reel.

Det er lykkeligt et voksende antal opfindere og iværksættere, der resulterer i et stigende antal innovative luftstyringsløsninger, der reducerer indendørs niveauer af forurenende stoffer. I denne artikel vil der blive fremhævet et par innovative luftledelsesløsninger udviklet af israelske virksomheder, men lad os først se på de nøjagtige farer ved dårlig indeklima.

Når de udsættes for dårlig indeklima, kan man opleve flere sundhedsmæssige problemer. For eksempel kan det føre til kortsigtede sundhedsproblemer som hoste, øjenirritation og hovedpine, men man kan også udvikle langsigtede sundhedsmæssige problemer som allergiske reaktioner, astma og i nogle tilfælde endda livstruende tilstande som Legionnaires sygdom eller kulstof monoxidforgiftning. Derudover kan børn være mere modtagelige for miljøeksponering end voksne. Derfor er luftkvaliteten i skolerne af særlig bekymring.

For nylig udviklede flere israelske virksomheder luftledelsesløsninger, der effektivt bekæmper indendørs forurenende stoffer. Forskellige løsninger er endnu tilgængelige: fra mobile til stationære enheder og lavet til store offentlige områder som hoteller og indkøbscentre til mindre områder som stuer, klasseværelser og kontorer. Lad os se.

Ventree Air

Ventree Air – www.ventree.co.il/  – er den ultimative, biologisk baserede løsning til luftrensning inden for døren fra en lang række toksiske stoffer og vira. Den avancerede teknologi er installeret i en unik blomsterpotte, der indeholder et NASA-godkendt, designet og æstetisk tiltalende anlæg og er stille og let at betjene. Systemet får strøm fra 12 volt og optager omgivende luft, absorberer det, hvorefter det nedbryder toksiner, neutraliserer vira ved hjælp af en UV-lampe og udsender ren og frisk luft.

Aura Air

Aura Air – www.auraair.io/  – har udviklet et alt-i-en indendørs luftrensnings- og kvalitetsintelligenssystem. Aura filtrerer og desinficerer indeluft gennem en unik 4-trins rensningsproces, mens den nøje overvåger dens kvalitet i realtid. Når der opdages farer, advarer Aura dig med det samme og giver vigtig efterretning om problemets oprindelse, løsninger på hvordan det kan afhjælpes og alarm, hvis der kræves øjeblikkelig handling eller evakuering.

Better Air

Better Air – www.better-air.com/ – er en banebrydende israelsk biotekvirksomhed, der udvikler og fremstiller deres patenterede Enviro-Biotics mikrobielle produkter, der begrænser væksten af ​​skadelige bakterier i vores indre rum. Deres probiotiske produkter består af organiske kemikalier, der ikke indeholder hårde kemikalier, som normalt findes i mange rengøringsprodukter til husholdningen. Den revolutionerende Better Air-løsning renser ikke kun luften i dit hjem, men også de genstande og overflader, du bruger hver dag.

Er du interesseret i at komme i kontakt med et af disse virksomheder? Tøv ikke med at kontakte dit lokale handelsmissionskontor. Vi hjælper dig gerne videre.

Referencer:

  1. United States Environmental Protection Agency (EPA) – ‘’Why Indoor Air Quality is Important to Schools’’

https://www.epa.gov/iaq-schools/why-indoor-air-quality-important-schools#:~:text=EPA%20studies%20of%20human%20exposure,percent%20of%20their%20time%20indoors.

  1. World Health Organization (WTO) – ‘’Burden of disease from Household Air Pollution for 2012’’

https://www.who.int/phe/health_topics/outdoorair/databases/FINAL_HAP_AAP_BoD_24March2014.pdf

  1. RIVM – ‘’ Kan ventilatie de verspreiding van COVID-19 voorkomen?’’

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ventilatie