Verden er i alvorlig vandmangel på grund af kløften mellem udbud og efterspørgsel. Stigningen i efterspørgslen skyldes befolkningstilvækst, urbaniseringsprocesser og økonomisk vækst. Udbuddet er begrænset på grund af klimaændringer, dårlig infrastruktur og uhensigtsmæssige forretningsmodeller i vandinfrastruktursektoren.

I betragtning af de nævnte udfordringer, globale marked interesse i smart vand-teknologier, herunder for eksempel brugen af intelligente vandmålere, big data, og Tingenes internet (Tingenes internet) er stigende til fordel for en effektiv forvaltning af vandinfrastruktur.

Israel eksporterer 2 milliarder dollars i vand teknologier årligt. Israels relative fordel på det globale vandmarked skyldes den viden og erfaring, de har opnået i årevis, de har stået over for akut vandmangel og tørke i lyset af den høje udvikling og landbrugets behov.

Tilvejebringelse af sikkert vand, sanitet og affaldshåndtering og hygiejniske forhold er afgørende for at forebygge og beskytte menneskers sundhed hver dag og endnu mere under udbruddet af coronavirus (COVID-19). Sikring af samfund, hjem, skoler, markedspladser og sundhedsfaciliteter har en kontinuerlig forsyning af vand samt god vandbevarelse forvaltning praksis vil sikre, at verden har nok vand til at vaske hænder og rent vand til drikkevand, der vil hjælpe i forvaltningen af Covid 19.

Nye innovative løsninger er nødvendige for at hjælpe med at bekæmpe den nye coronavirus. Her er nogle af Israels bedste vand-teknologier:

  • Forskere fra Bar-Ilan Universitetet har udviklet nye metoder til at producere kraftfulde, miljøvenlige desinfektionsmidler, baseret på postevand, der kan fjerne bakterier og dræbe virus, herunder mikrober fra coronavirus familien. Desinfektionsmidlerne er effektive og sikre at anvende og forurener ikke grundvandet. Teknologien fungerer gennem en række nanometerformede elektroder med unikke overfladeegenskaber. Mødet mellem vand og elektroder skaber et rengøringsmateriale i et unikt vandmiljø. Kombinationen af disse forbindelser giver anledning til en effektiv antibakteriel evne til mikroorganismer (bakterier, vira og sporer), mens samtidig er sikkert for makroorganismer (større organer såsom hudceller)
  • BlueGreen Water Technologies har udviklet løsninger til forebyggelse af skadelige algeopblomstringer (HABs), der bringer sundheden og økonomien i nærliggende samfund i fare. BlueGreen blev grundlagt i Israel i 2014. I dag har det datterselskaber i USA og Kina. Den blå-hvide opløsning begynder ud af vandet – i det ydre rum, faktisk – og bruger sin proprietære blanding af alger til at dræbe algerne og forhindre den i at komme tilbage på en miljøvenlig måde. cyanobakterielle blomster, alger, der vokser ud af kontrol, producerer også toksiske virkninger og forårsager skade på dyr, fugle, marine liv, mennesker og lokal økologi. Men det er ikke kun den kemiske løsning, der gør det muligt for BlueGreen at bekæmpe cyanobakterier problemet. Virksomheden bruger en nær real-time overvågningssystem baseret på satellitbilleder og AI analyse, der gør det muligt at overvåge store vandområder over hele verden, opdage algeopblomstringer på deres tidligste stadier af udviklingen og forhindre dem i at blive et problem helt.
  • Kando Grundlagt i 2011, bruger IoT, avancerede algoritmer, og kunstig intelligens teknologier til at gøre det muligt for spildevand nytte organisationer til at opdage forurening anomalier og blokeringer i realtid for at holde kloaksystemer hygiejniske og arbejder. Virksomheden vendte sin opmærksomhed mod SARS-CoV-2, den virus, der forårsager COVID-19, i begyndelsen af april 2020. Kandos løsning, Clear Upstream, giver realtidsbevidsthed om begivenheder i spildevandsnetværk. Ved hjælp af live kort, online dashboards og sms’er ser virksomheden på de indsamlede data og identificerer problemerne, hændelsernes kilder og fortæller sine kunder, hvor de skal handle. Kandos løsning gør det muligt for byerne at styre – kontinuerligt og eksternt – deres spildevandskvalitet og beskytte folkesundheden
  • Ben-Gurion University of the Negev (BGU) forskere har udviklet en ny metode til at spore SARS-CoV-2 virus gennem spildevand og spildevand systemer. De har allerede fastslået, at det overføres gennem afføring i spildevandet i deres første runde af prøveudtagning. Men, ingen er sikker endnu, hvis virus forbliver smitsom i spildevand. Hvis deres nye metode føjes til de regelmæssige screeningstest for spildevand og spildevand, kan den desuden anvendes til at bestemme omfanget af det nuværende udbrud og blive et tidligt varslingssystem for fremtidige udbrud. Ser man på fremtiden, mener gruppen, at deres nye metode kan indarbejdes som en standard screeningtest af spildevand til at give tidlig varsling, hvis et andet udbrud opstår.

Referencer;

o https://nocamels.com/

o www.export.gov.il