Det har mildt sagt været et vanvittigt år, men når vi nærmer os udgangen af 2020, er det etgodt tidspunkt at reflektere over, hvad der er sket i løbet af deseneste 12 måneder. Selv om året startede med løfte og potentiale for mange virksomheder rundt om i verden, de uheldige begivenheder, der var  ved at udfolde sig i forhold til COVID-19 ændrede verden, som vi kender den.

Covids udfordring var imidlertid ikke et problem for israelsk teknologi, men i stedet en mulighed, og derfor steg antallet af nystartede virksomheder, der tilbød servicebaserede løsningertil Coronavirus, ved årets udgang til 400. Dette har ført til, at Israel er et af de eneste lande i verden en stigning i kapitalinvesteringerne i deres teknologier for 2020. De seneste decembertal har bekræftet, at investeringerne i israelske virksomheder i løbet af året er vokset med 23 procent siden 2019 til hele 9,5 milliarder dollar i kapital. Sammenlignet med resten af verden, USA kun 5% og Asien ser et fald på 15%, har Israel skilte sig ud som en af de mest succesfulde innovatorer i et år, der har set den globale økonomi på randen af sammenbrud.

Nogle af de største investeringer er kommet fra COVID-relaterede teknologier, men der har været andre områder, som israelske Tech har været en succes; at demonstrere alsidigheden i Israels økonomi som helhed.

Den største skår af investeringer i år gik til Hippo Insurance Services, der rejste350 millioner dollars fra et japansk datterselskab af MS & AD Insurance Group Holdings kaldet Mitsui Sumitomo. Hippo, en Insurtech start-up grundlagt i 2015 af Assaf Wand og Eyal Navon, giver kunderne mulighed for at spare 25% på præmier og få smartere dækning for husholdningsartikler gennem forståelse data fra offentlige datasæt. Investeringen vil hjælpe virksomhedens produkt udrulning i hele USA og give dem mulighed for at nå 95% af amerikanske hjem i det kommende år.

En anden fremtrædende investeringsmulighed, der opstod tidligere på året var SentinelOne, der var i stand til at lukke 267 millioner dollars i finansiering til at hjælpe med kravene til deres innovative teknologi  Deres  løsning hjælper med at  levere autonome sikkerhed for slutpunkt, datacenter, og cloud-miljøer til at hjælpe organisationer sikre deres aktiver med hastighed og enkelhed. Virksomheden tager cybersikkerhed industrien med storm og er i øjeblikket vurderet til 3.100 millioner dollars.

Gongo.io Ltd var et andet selskab fra Israel, der modtog betydelige midler fra en fælles aftale til en værdi af 200 millioner dollars af Coatue, Salesforce og Sequoia. Virksomhedens software bruger kunstig intelligens  (AI) til at analysere samtaler, så salgsteams bedre at forstå de ting, der går rigtigt og forkert ideressalg opkald. Med nogle af deres største kunder er folk som  PayPal,Shopify og Slack – Gong er blevet en stor aktør på dataanalyse markedet, og det har ført til deres virksomhed bliver vurderet til $ 2.2 milliarder efter først at være grundlagt i 2015, en imponerende præstation for sådan en ny start-up.

Disse typer af investeringer i løbet af et år som 2020 viser det løfte og potentiale, som Israel kan se frem til til næste år. Efterhånden som kloden begynder at komme ud af pandemien, og landene begynder at vende tilbage til normaliteten, vil investeringstendenserne i retning af israelsk teknologi fra det foregående år næsten helt sikkert blive til virkelighed i fremtiden.

Hvis du ønsker at forstå mere om israelsk innovation og nogle af de nyeste teknologier, der kommer ud af landet så er du velkommen til at kontakte din lokale handel kontor for den israelske handel og økonomiske mission.

 

Reference:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-12-07/israeli-tech-funding-jumps-23-to-9-5-billion-on-virus-demand

https://www.prnewswire.com/il/news-releases/despite-covid-19-israeli-technological-innovation-sets-new-capital-rounds-record-approaches-the-10-billion-line-301187609.html

https://startupstash.com/top-israeli-startups-in-2020/