På trods af hidtil usete restriktioner på grund af COVID-19, den globale økonomi fortsætter med at levereforbruger-og industri al produkter til at opretholde de behov og ønsker af den globale befolkning. Den digitale omstilling har fremmet økonomisk  modstandsdygtighed på tværs af alle  sektorer, herunder fødevarer, boliger,møbler, husholdningsapparater, vand, energi, forbrugerelektronik,  medier og meget mere. Ifølge en nylig IMF-undersøgelse, “I områder,hvor virksomhederne vedtog mere IT arbejdsløsheden steg mindre som reaktion på social afstandtagen.” I den forbindelse har  Israeli innovationspillet en  rolle med hensyn til at hjælpe den globale økonomi med at tilpasse sig  skiftende omstændigheder.

Ifølge Startup Nation Central er  der over 250 virksomheder i Industry 4.0 sektor, der leverer tjenester inden for cybersikkerhed, infrastruktur, forsyningskæden & logistik, energioptimering, 3D-print, robotteknologi, fast ejendom, fødevarer, kvalitet og udbytte forbedring,  prædiktive analyser,  sensorer, kunstig intelligens, sikkerhed, AR / VR og andre.

To israelske virksomheder med automatiserede lageropfyldelsesløsninger  er Caja Robotics  &  Fabric. De har oplevet  en stigning  i  efterspørgslen på grund af kontakt-mindre karakter af deres løsninger. Som forbrugerne  forventer  hurtigere  levering, det betaler sig også at have produktet på lager på opfyldelse centre, der er tættere på slutkunden. Detailhandlere finder det også praktisk at automatisere den logistiske og emballage svars  til  høj  e-commerce ordreefterspørgsel. Selv ejendomssektoren er opmærksom, som udlejere se potentialet til at konvertere tomme detail steder i attraktive mikro-opfyldelse centre.

I et mere industrielt segment af økonomien, “digitale tvillinger” har vist sig som et buzz ord til at hjælpe med at overvåge og inspicere alt fra utility transformerstationer, til store bygninger, og selv broer. Pixtier  og  Rapida Sensing er to virksomheder, der søger at udnytte real-time databehandling ved hjælp af sensorerogkameraer, kunstig intelligens, og big data til at skabe 3D digitale tvillinger til  infrastrukturindustrien, såsom energi og transport sektorer. Disse virksomheder nyder ofte godt af den lokale reguleringspolitik, der kræver konsekvent vedligeholdelse og vedligeholdelse af kritisk infrastruktur.

Inden for fremstillingssektoren, virksomheder som QualityLineVanti Analytics  (som netop rejst $ 4.5M), og Augury er “spiller læge” for industrielle maskiner, i den forstand, at de giver AI Diagnostics, “lytte” til tungt udstyr, og overvåge “Machine Health.” Disse virksomheder har udviklet big data-analyser – og i nogle tilfælde sensorer – der hjælper store virksomheder med at vedligeholde deres maskiner i realtid. Faktisk kan disse teknologier endda spore ydeevne  *på tværsaf *contract producenter /leverandører og i nogle tilfælde, hele processen er færdig med  100% software og without nogen fysiske installationer!

For en anden mind-bender, har du nogensinde været vidne til en offentlig virksomhed rejse penge fra markederne tre gange på to uger?! Nano Dimension  har gjort netop det i hælene på de seneste gennembrud med partner HENSOLDT, som samlede verdens første 10-lags dobbeltsidet 3D printkort ved hjælp af Nano Dimensions polymerer. Nano Dimensions lager har klaret sig  betydeligt godt i denne strækning.

Et af de store temaer i Industry 4.0 er big data og AI. Den voksende bølge af digital transformation viser ingen tegn på at lade op. Faktisk er det kun accelererende! Med større afhængighed af computerinfrastruktur globalt, cybersikkerhed komponent i Industry 4.0 er forstørret i betydning. Generelt, investeringer i Israel cybersikkerhed  nystartede var op 30.5% fra 2018 i 2019 til $1.4B – og det var før virkningen af COVID-19 kunne mærkes. Den globale cybersikkerhed investering  marked steder  cirka en  ud af hver fem dollars i israelske nystartede!

I betragtning af bredden og dybden af israelsk innovation, er det ikke overraskende, at mange globale virksomheder, der forsker og udvikler banebrydende løsninger inden for digital transformation vælger at kigge i Israel. Israel Industry 4,0 Global Leaders Summit er ved at blive et must-attend-arrangement for interessenter, der ønsker at være på forkant med tendenserne. Næste år vil markere det fjerde år i træk af begivenheder, der forvaltes under dette mærke, som finder sted i partnerskab med Grove Ventures, en førende venturekapital virksomhed for dybteknologi grundlæggere og virksomheder.

Vi håber, at israelsk innovation fortsætter med at bidrage med dynamiske løsninger på den globale økonomi i det kommende år 2021. Hold dig opdateret!