I november 2020 offentliggjorde Organisationen  for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)et policy brief med titlen “Covid-19’s indvirkning på de studerendes lighed og inklusion: Støtte til sårbare studerende under skolelukninger og skolegenåbninger  “, som   erklærede, at pandemien havde en “dybtgående indvirkning, ikke kun på folks sundhed, men også på, hvordan de lærer, arbejder og lever. Den fremhævededen udfordring, som et globalt uddannelsessystem, der blev bygget opomkring fysisk skolegang, og bemærkede, at de var på sit højeste i pandemien i 2020, hvor mere end 188 lande, der omfattede omkring 91 % af de tilmeldte elever verden over, havde lukket deres   skoler i et forsøg på at dæmme op for spredningen af coronavirus.[1]

Israel, der blev rost internationalt som en model for god indeslutning i de tidlige stadier af pandemien, blev desværre det land, der havde verdens højeste antal nye infektioner pr. indbygger, da økonomien og samfundet begyndte at genåbne betydeligt.  En  analyse senere  tydede på, at denhurtigegenåbning af skolerne var en væsentlig faktor i virussens overførsel.

I øjeblikket med endnu større viral transmission på grund af mutationer af virus, om end på et tidspunkt, hvor vaccine kampagner er begyndt, skoler er blevet lukker igen.  Denne gang harerfaringerne fra tidligere lukninger  gjort det muligt for skoler og politiske beslutningstagere på uddannelsesområdet at være noget bedre forberedt med hensyn til at erstatte traditionel skolebaseret læring. Men sammen med dette kommer erkendelsen af, at der skal investeres yderligere på dette område,  og erkendelsen af,  at blanding af teknologi og uddannelse ikke længere er en mulighed, men en nødvendighed.

Ifølge Merav  Horev, Senior VP for uddannelsespolitik på National Digital Israel Initiative, engovernmental initiativ fokuseret på at udnytte digitale teknologier til at bidrage til at fremskynde den økonomiskevækst, reducere socioøkonomiske huller og fremme adgangenfor regeringen til borgerne, “væk er spørgsmålet om, hvorvidt det er rigtigt atmesh tech med uddannelse, formal oguformelle. Spørgsmålet er nu, hvordan man gør det rigtigt, og hvordan man gør det  bedst,… .” Ingen taler om at gå tilbage til, hvad der var. Vi taler alle om den nye normale.”[2]

EdTech Innovators til undsætning

Som med sektoren for digital sundhed og medicinsk udstyr har israelske virksomheder i mange år været innovative i den digitale læringsarena.  Som følge heraf tilbyder denne industrisektor, der omfatter omkring 400 virksomheder, et væld af avancerede teknologiske løsninger til en lang række målgrupper, fra  uddannelsesinstitutioner til hjemmebrugere. Disse omfatter fjernundervisningsplatforme, administrationsværktøjer, internetsikkerhedsløsninger, uddannelses-  og oprettelsesplatforme, virtuelle klasseværelser, dokumentation og automatisk distribution af live og optagede begivenheder,  videobiblioteker, arkiver og meget mere.

For eksempel  i kernefag som matematik,  tilbyder Matific  en prisvindende out of the box løsning til fjernundervisning i skolen, distrikt, stat, eller nationalt plan. Det giver tusindvis af læseplaner-justerede aktiviteter og regneark på over 40 sprog og kombinerer dette med en robust rapportering for lærere, administratorer eller undervisningsministerier.  Andre virksomheder som  Class.me indeholder værktøjer, der hjælper eleverne med at undgå overbelastning af digitale oplysninger og til lettere at kommunikere med lærere og ligestillede ved hjælp af chatapps i realtid, onlinevejledere efter behov, vurderingsværktøjer til lærere,et d et privat kommunikationsnetværk, der er tilpasset hver skole, klasse og aldersgruppe.

Ikke bare indhold, men engagement også.

Tailor-Ed erkender, at engagement mellem studerende og lærer og ikke kun indhold er et afgørende element i fjernundervisning, og tilbyder en platform, der giver holistiske læringsoplevelser til lærerens, klasseværelsets og de enkelte elevers behov. Ifølge  Maayan  Yavne, CEO,  ”  Fjernundervisning  handler ikke om at bruge Zoom til at levere,hvad du gjorde iklasseværelset.” …”Vores speciale er den social-følelsesmæssige komponent, som er meget vigtig i fjernundervisning, fordi lærerne ikke har den samme interaktion med studerende som i klasseværelset.”

I et interview med  Israel21C sidste år,  Avi  Warshavsky administrerende direktør for  MindCET, den ed-tech innovation enhed israels nonprofit Center for Educational Technology,sagde, at “de fleste tekniske spørgsmål surrounding fjernundervisning er let løses, men kommunikation, tid-management og selvlæringsvanskeligheder er sværere at løse.[3]Derfor hjælper andre virksomheder som  Composica organisationer med at skabe compelling og meget interaktivt e-læringsindhold. Dens flagskib produkt,  giver mulighed for real-time samarbejde og giver rige udviklingsfunktioner uden behov for programmering og samtidig være i stand til levering på enhver enhed.

Denne    livligee-learning ecosystem støttes af organisationer som EdTech Israel, et nationaltforretningscentrum, der med succes forbinder den israelske uddannelsessektor med internationale iværksættere, investorer og forretningspartnere og collaborates med andre nationale EdTech-knudepunkter for at dele knowhow og opbygge forretningsforbindelser inden for uddannelsesinnovation over hele verden.

Det ser ud til, at for pædagoger og for studerende både, hver dag er en skoledag faktisk.

[1] https://en.unesco.org/covid19/educationresponse

[2] https://nocamels.com/2020/09/israel-school-hack-teaching-learning/

[3] https://www.israel21c.org/israeli-ed-tech-solutions-help-launch-a-very-unusual-school-year/