De seneste tolv måneder var langt den bedste til dato for nystartede modtager finansiering inden for Start-Up Nation. Samlede  investeringer i israelske nystartede  var  tæt på $ 10.3B. Dette  er utroligt i betragtning af det meste af resten af verden kæmpede med operationer på grund af en global pandemi.

De hotteste sektorer for 2020    omfattede cybersikkerhed, fintech og intelligent mobilitet. Stigningen i antallet af arbejdstagere , derer på afstand , og behovet for , at virksomhedens data let kan integreres fra flere lokationer , understøtter interessen for investeringer i alle disse. Det var desværre også ret almindeligt i 2020 at høre om brud på datasikkerheden med få måneders mellemrum, hvilket kraftigt støtter behovet for bedre systemer til kontrol af privatlivets fred for  virksomheder.

FinTech har bi envoksende lodret på verdensplan  i et stykke tid,  og store aktører i Israel  omfatter eToro,  og  PayKey, blandtandre. eToro  er en hjemmeside, hvor du kan lære det grundlæggende om forskellige cryptocurrencies, og derefter oncebevæbnet med denne viden,  købe virtuelle valutaer som ETH og BTC. Der er også en funktion, hvor du kan gøre det samme handler som meget populære handlende, en relativt nyere  strategi for virtuelle valutaer. PayKey er  en virksomhed, der giver virksomheder mulighed for at tilbyde kunderne øjeblikkelig adgang til forskellige finansielle tjenesteydelser, mens de er på deres telefon. Dette vil især være populært til banker, der ønsker at maksimere deres berøringspunkter med kunder. Kunden behøver kun at bruge deres meddelelsestastatur for at kunne bruge deres tjenester.

Cyber security er den mest kendte kategori for israelske nystartede og  langt modtaget  den mest investering sidste år. Specifikke  virksomheder omfatter Perimeter 81, Aqua Securityog  Wiz. Det utrolige faktum ved  Wiz, som er en cloud design platform, er, at inden for et år efter  begyndelsen, de sikrede deresførste finansieringsrunde,som  udgjorde otte  tal og blev  bakket op afnogle af de biggest navne i Silicon Valley. Perimeter 81  blev oprettet for at give sikker netværksadgang til virksomheder og udråbt sig selv som førende inden for Secure Access Service Edge (SASE). Aqua Security  beskytter en virksomheds applikationer mod udvikling til produktion, på tværs af alle arbejdsbelastninger og op og ned i stakken. Alle tre af disse virksomheder helt sikkert har en betydelig marked, og en voksende en også.

Med hensyn til de overordnede tendenserkan sektorerneog deres finansiering  fra 2020 samt »18 og »19 opsummeres som følger:

Tænker i form af investeringer for  early fase versus vækstfase nystartede, bør det ikke komme som nogenoverraskelse, at lat er fase virksomheder modtog hovedparten affinansieringen, som investorerne tog året at revurdere deres vindereog tabere, og besluttede at hælde penge i nystartede virksomheder, der tidligere havde været en success i form af indtægter,produktmarkedet fit, og allerede lean operationer.   Investorerne har siddet på tørt pulver i et stykke tid, og i 2020  så de ud til at tage marginalt mindre risiko på grund af effekten af covid-19. Denne tendens vil sandsynligvis fortsætte i første halvdel af  2021- men har en chance for aften ud igen blandt alle virksomheder, der ønsker at rejse.

En anden tendens, der har været mærkbar i nogle få år, og som fortsatte i 2020, er, at investeringsrundens størrelse fortsætter med at gå op. Serie A runder af 10 år siden nu ligne Seed runder i dag, og denne tendens blev ikke hindret på alle  af en global krise. Nogle i branchen  siger,  at  inflationen er årsag til højere værdiansættelser,men mere realistisk er det på grund af, at der ermange flere private investorer (VC’s, PE virksomheder, Angels, Strategics) end nogensinde før. Forvent,  at dette aspekt af værdiansættelser fortsætter i fremtiden.

 

 

Referencer:

https://www.forbes.com/sites/davidjeans/2020/12/09/wiz-sequoia-index-cybersecurity-100-million-former-microsoft-executives/?sh=4e16dd42254c

https://www.israel21c.org/why-did-israeli-firms-win-record-investments-in-a-covid-year/ https://www.crunchbase.com/hub/israel-fintech-companies/hub_overview_default/top?tab=top_orgs

https://finder.startupnationcentral.org/