Økonomi- og industriministeriet: Opmuntrende resultater for israelsk eksport i 2020 – Kølige prognoser blev ikke realiseret, da eksporten faldt med mindre end forventet

(Meddelt af  økonomi- og industriministeriets talsmand)

Sammenfatning af udviklingen i den israelske eksport og udenrigshandelsadministrations aktiviteter i 2020

* Eksporten er på cirka 112 milliarder dollar – et fald på kun omkring 3 % i forhold til 2019 og en stigning på ca. 1 % i forhold til 2018

* Sammenlignet med Israel forventes prognosen for 2020 for OECD’s medlemsstater at falde med omkring 11,7 % i gennemsnit

* Det største fald var eksporten af turisttjenester – ca. 66 % i forhold til 2019

* Den højeste vækst var i eksporten af forretningsservice og high-tech – omkring 20% vækst i dollar i forhold til 2019

* Vækst i eksporten til målstater: Tyskland, Belgien, Holland, Vietnam, Taiwan, Japan, Sydkorea og Chile

* Øget støtteaktivitet til eksportører: 1.228 foranstaltninger til fremme af eksporten –

11% vækst; 4.090 anmodninger om handelsbistand fra Foreign Trade Administration tillægger – 36% vækst

Økonomi- og industriminister Amir Peretz:

“De meget gode israelske eksportdata i koronavirusåret er resultatet af tankegang uden for boksen og en hurtig forståelse af skiftende arbejdsforhold. Det glæder mig, at økonomi- og industriministeriets fremrykningsberedskab fastholdt og endog øgede den israelske eksport i flere sektorer. Efter min mening er en af de mest opmuntrende data stigningen i de israelske eksportørers aktivitet i 2020. Dette beviser, at når du arbejder korrekt, på en ordentlig måde og med en arbejdsplan, er resultaterne ikke længe undervejs, selv når coronaviruskrisen rammer verden.

Økonomi- og industriministeriet Udenrigshandel Administrationsdirektør OhadCohen:

“2020 var præget af den globale økonomiske afmatning, som i høj grad påvirkede den israelske eksport. Selv om prognoserne i begyndelsen af krisen forventede et tocifret fald i den israelske eksport, faldt eksporten i praksis kun med ca. 3,2 %. I det forløbne år tilbød Foreign Trade Administration eksportørerne en bred vifte af hjælpeværktøjer, som det lykkedes at undgå mange hindringer for handel for eksportører, at give realtidsoplysninger om, hvad der foregik på de globale markeder, og at udstede et udbud af fragtflyvninger med et statsligt sikkerhedsnet. Sidstnævnte sikrede funktionel kontinuitet ved at drive luftbårne fragtruter til kritiske israelske eksportmål. Den økonomiske lægger tilpasset deres aktivitet i 50 globale centre for at fremme den israelske eksport som pr en online arbejde model, med over 1.200  kommercielle og virtuelle begivenheder rundt om i verden. Der var en betydelig stigning i støtten inden for rammerne af de bistandsmidler, der drives af Foreign Trade Administration.”

Direktør Cohen bemærkede, at de økonomiske lægger gjorde det, “mens du arbejder i en udfordrende virkelighed lockdowns og restriktioner på bevægelse, der arbejder hjemmefra, huller i udstyr og kommunikation blandt mange af de lokale udenlandske medarbejdere rundt om i verden, og samtidig løbende at reagere på behovene hos nødhjælp embedsmænd i Sundhed og forsvarsministerier. De økonomiske lægger og deres hold i Udenrigstjenesten vidste, hvordan man skaber de nødvendige forbindelser til pharma virksomheder, medicinsk udstyr og PPE producenter, løftede import og lovgivningsmæssige barrierer, kortlagt vitale leverandører og lignende, og fortsatte med at fremme den israelske eksport og samtidig se det store billede og møde betingelser for hidtil uset pres og usikkerhed. Den nederste linje er, at de kølige prognoser ikke blev realiseret, og mens den israelske eksport faldt, var det meget mindre end forventet. Mere end lidt af æren går til udenrigshandelsadministrationens intensive arbejde og netværket af økonomiske lægger rundt om i verden.

Foreign Trade Administration skal offentliggøre den omfattende eksportrapport for 2020 senere på året, hvor alle data vil være modtaget.