Industri 4.0, et begreb, der beskriver den igangværende automatisering af traditionel fremstilling og industriel praksis, lover at øge stabiliteten og ydeevnen af industrielle operationer. Ved hjælp af teknologier som IoT, billedbehandling og sensorer vil virksomheder være i stand til at indsamle og behandle data fra industrielle aktiver og generere tidligere utilgængelig indsigt i, hvordan maskinerne bruges.

Israel, som et innovativt økosystem med stærke bånd og dyb forståelse af teknologiske huller i dette rum, er blevet en vigtig IIoT-aktør. Faktisk rangerer Israel tredje i industrien 4,0 venture investeringer og andet i den tidlige fase investeringer ifølge Israel21c.

Ifølge Startup Nation Central er der 23 R&D-centre , 11 hubs og 8 acceleratorer, der understøtter innovation inden for dette rum. Regeringen har også øremærket mere end 100 millioner dollars til at støtte IoT gennemførelse i den lokale fremstillingsindustri.

Industri 4.0 kan opdeles i flere delsektorer; Startup Nation Central kategoriserer branchen i Operations Optimization, Maintenance, Supply Chain, Inspection, Cybersecurity, IoT Platforms, Sensing and Imaging, Robotics og 3D Printing.

Nogle interessante virksomheder inden for dette rum omfatter:

  • RobotAI – RobotAI udvikler AI-baseret software, der omdanner kameraer til 3D-måleenheder. Den registrerer objekter og udtrækker deres placering og retning fra et enkelt billede. Objekternes 3D-positioner gør det muligt for robotter at forstå deres miljø og tilpasse sig det. RobotAI muliggør flere applikationer i industrielle miljøer. Virksomhedens kunder bruger denne teknologi til sensing og måling, pick-and-place opgaver, bin picking, indendørs navigation, og augmented og virtual reality.
  • Trieye – TriEye er en fabelagtig halvledervirksomhed, der udvikler teknologi til at forbedre sikkerheden i avancerede førerassistancesystemer og autonome køretøjer i dårligt vejr og lav synlighedsforhold. Virksomhedens halvleder design bruger patentanmeldt teknologi til at muliggøre produktion af kortbølget infrarøde (SWIR) kameraer til en brøkdel af deres nuværende omkostninger. Dens halvlederteknologi er baseret på nanofotonikforskning, der muliggør CMOS-baserede SWIR-sensorer.
  • Kitov – KITOV Systems udvikler en universel løsning designet til at identificere fejl i 3D-geometri ved hjælp af avanceret maskinsyn, kunstig intelligens og deep-learning-teknologier. Virksomheden sigter mod at reducere produktionsomkostningerne, eliminere ineffektivitet og forbedre udbyttet uden behov for nogen erfaring inden for programmering, maskinsynsteknologi eller automatisering.
  • FeelIT – Feelit er udvikleren af RetroFeel, en IoT-platform til telemåling i realtid af strukturelle ændringer i mekaniske aktiver ved hjælp af nanomaterialeudskrivningsteknologi. RetroFeel består af fleksible, ikke-invasive nanomateriale klistermærkesensorer, der nemt kan tilsluttes ethvert udstyr, sammen med trådløse kommunikationsenheder og AI-drevet cloudanalyse. Systemet fungerer som en “elektronisk hud”, der advarer om kritiske strukturelle og operationelle uregelmæssigheder på forhånd, forhindrer nedetid og radikalt reducerer vedligeholdelsesomkostningerne. Ved øjeblikkeligt at lokalisere anomalier i belastning, temperatur, fugtighed og vibrationer tilbyder RetroFeel fjernovervågning i realtid og prædiktiv vedligeholdelse. Systemet er ikke-invasivt og let at implementere, hvilket ikke kræver nedetid til installation og giver øjeblikkelige resultater.
  • Vayyar – Vayyar er en global leder inden for 4D radar imaging teknologi, der leverer overkommelige, meget avancerede sensorer til en bred vifte af industrier. Med applikationer i bilindustrien, smart home, robotteknologi, detailhandel, RF-test, forbrugerelektronik og medicinske sektorer kan Vayyars intelligente sensorer se gennem vægge og objekter og spore bevægelse i realtid under alle miljøforhold. Dens topmoderne Radar-on-Chip dækker billed- og radarbånd fra 3-81 GHz med op til 72 transceivere på hver chip og en integreret højtydende DSP, der leverer hidtil usete niveauer af nøjagtighed og genererer 4D-punkts skybilleddannelse med høj opløsning.
  • 3DSignals – 3d Signals har udviklet en løsning, der er designet til at fremskynde producenternes digitale overgang til Industry 4.0-æraen. Dens løsning muliggør øjeblikkelig indblik i produktionsgulve gennem hurtig, ikke-invasiv, maskine-agnostiker implementering af en bred vifte af sensorer. Virksomhedens AI-baserede platform til overvågning af aktivers ydeevne omdanner data til effektiv indsigt og leverer flere business intelligence- og analyseværktøjer i skyen. Løsningen har vist sig at forbedre maskinens produktivitet og den samlede udstyrseffektivitet betydeligt inden for tre måneder efter installationen.
  • Hoopo – hoopo er en leverandør af low-power, wide-area (LPWA) overvågnings- og sporingsløsninger. Dens proprietære teknologi muliggør end-to-end tracking både udendørs og indendørs, samtidig med at den opretholder lave ejeromkostninger og ekstremt høje strømeffektivitetsniveauer. hoopos geolocation-løsning gør det muligt for enheder at sende meddelelser over lange afstande ved hjælp af batterier, der kan vare i årevis. hoopos trackere omdanner aktiver til et smart, håndterbart system og giver mulighed for informeret beslutningstagning baseret på realtidsdata. Virksomhedens løsning muliggør også geoadvarsler baseret på foruddefinerede regler; hurtig genindvinding af temperaturregulerede varer bevægelses- og hændelsesbaseret analyse; forebyggelse af tab.
  • BionicHive – BionicHIVE udvikler en automatiseret lagerløsning baseret på en flåde af synkroniserede autonome robotter, der kan eftermonteres på eksisterende lagerinfrastruktur. Løsningen består af flere autonome robotter med 3D-bevægelsesfunktioner, der udvider plukningsfladen fra gulv til loft. En algoritmisk motor i realtid er designet til dynamisk at ændre flådestyring, hvilket giver fleksibilitet til konstant at flytte operationelle behov, et højt niveau af respons på volatilitet og problemfri skalerbarhed opnået ved at tilføje flere robotter til den samme infrastruktur.
  • CoreTigo – CoreTigo leverer højtydende trådløse IO-Link-kommunikationsløsninger til maskinbyggere, systemintegratorer og producenter af industrielt udstyr. CoreTigos produkter muliggør design og eftermontering af maskiner og produktionslinjer, som ikke var mulige før. Disse løsninger øger fleksibilitet, tilpasningsevne og modularitet, hvilket resulterer i omkostningseffektivitet, øget produktivitet og nedetidsreduktion. IO-Link Wirelesss globale standard, der er omfattet af industrielle ledere, og som er egnet til barske fabriksmiljøer og bevægelseskontrolapplikationer, giver tilslutningsmuligheder af kabelkvalitet til millioner af sensorer,
  • Wiliot – Wiliot er et fabless halvlederfirma, der leverer passive SoC-platforme til IoT-markedet. Virksomheden er ved at udvikle en trådløs teknologi designet til at fjerne afhængigheden af batterier og kablede strøm for at langt fremskynde tingenes internet. Den nye teknologi driver sig selv ved at høste energi fra radiobølger og har til formål at gøre det muligt for alt at være intelligent.