Pressemeddelelse

Israel Innovation Authority, Israel Ministry of Transport (gennem Ayalon Highways Co.), The Civil Aviation Authority of Israel (CAAI) og The Smart Mobility Initiative hos Israels premierministerkontor er glade for at kunne præsentere en første-af-sin-slags pilot: Staten Israel har opnået betydelige fremskridt i løbet af det sidste år med at forme fremtiden for mobilitet og indføre et nationalt dronenetværk, der primært vil muliggøre godstransport i byområder gennem intelligent og innovativ luftrumsstyring. I løbet af denne første af sin slags pilot vil et stort antal droner, der drives af flere virksomheder, flyve over byen  Hadera. Disse ture vil blive forvaltet af en centraliseret, autonom Ubemandet Aircraft System Traffic Management (UTM) beliggende i trafik-og flyvekontrolcentre i Ayalon Highway Company i det centrale Haifa Bay.

Dronerne, der flyver i demonstrationen, vil udføre omkring 300 ture om dagen. Hver drone simulerer udførelsen af forskellige typer opgaver og operationer: fødevarelevering, transport af medicin og medicinsk udstyr, landbrugstjenester og mange andre.

Flyvningerne udføres af fem forskellige selskaber (anført nedenfor). Omkring 20 droner forventes at flyve samtidigt, og hundredvis af andre er planlagt til at flyve i forskellige demonstrationer over en to-ugers periode. Dette er den første demonstration af denne art i Israel ud af en serie på otte, der er planlagt til at finde sted i løbet af de næste to år. Dette er et betydeligt globalt gennembrud i evnen til at styre droneoperationer i stor skala, hvilket vil lægge grunden til fremtidige nationale droneoperationer på mange områder. For at støtte den nuværende fase af pilotprojektet har de deltagende virksomheder fået tildelt midler af Israel Innovation Authority som en del af Innovation Authority Piloting Fund Program.

Siden marts 2020 har Israel C4IR Center ved Israel Innovation Authority i samarbejde med Israel Ministry of Transport (gennem Ayalon Highways Company) og Civil Aviation Authority of Israel og en række  andre enheder arbejdet på at fremme brugen af dronelevering som en service som en del af NAAMA-initiativet (et hebraisk akronym for Urban Aerial Transport). Projektet blev etableret for at gøre det muligt at indsætte droner til gavn for offentligheden, hvilket i sidste ende reducerer trængslen på offentlige veje, transporterer medicin og medicinsk  udstyr og udfører medicinske opgaver, leverer forskellige kommercielle varer hurtigere og gør det muligt for Urban Air Mobility (UAM) at fungere i stor skala i fremtiden. I løbet af denne tid involverede NAAMA-initiativet mange lokale, internationale, offentlige og private interessenter for at muliggøre teknologiske gennembrud, samtidig med at de fjernede lovgivningsmæssige barrierer og gjorde det muligt for Israel at blive et “beta-site”  for dronepiloting og operationer.

Itamar Ben Meir, administrerende direktør for Ayalon HIGHWAYS: “Et smart trafikstyrings- og flyvekontrolcenter, der administrerer og prioriterer en række droner, der flyver samtidigt i et geografisk luftrum, er en bemærkelsesværdig præstation, der sætter scenen for fremtiden for mobilitetsapplikationer, et felt, hvor Ayalon Highways er primet til at spille en ledende rolle. Denne demonstration er en del af en lang række teknologiske og lovgivningsmæssige udviklinger, der er nødvendige for den kommercielle drift af et nationalt lavhøjde lufttrafiknetværk for droner i bymiljøer.”

Dr. Ami Appelbaum, formand for Israel Innovation Authority: “Et af Israels innovationsmyndigheds vigtigste mål er at udnytte israelsk teknologi og innovation på en måde, der vil have en positiv indvirkning på den israelske befolkning. Indtil for et år siden, da NAAMA-initiativet blev etableret, ville transport af gods og levering af medicinsk udstyr med droner have virket som en fjern drøm; I dag er det ved at blive en realitet. Demonstrationer af samtidige flyvninger af snesevis af droner over  Hadera, der forvaltes af kontrolcentret i Haifa, er et hidtil uset spring fremad for staten Israel – et monumentalt skridt i retning af en fremtid med smart transport, hvor Israel er ved at blive et af de første lande i verden til at muliggøre luftfragttransport via droner.

For at se og downloade videooptagelser fra piloten, skal du klikke på linket her  (kredit: YOKO Studio).

  Følgende virksomheder deltager i demonstrationen (yderligere oplysninger efter anmodning):

  • High-Lander Aviation Ltd. og Cando – Som en del af piloten til et flyvekontrolsystem,  der  autonomt forvalter droneflåder, vil virksomhederne demonstrere kapaciteter til styring af et overfyldt byrum med forskellige operationer, mens de reagerer på uventede omstændigheder. Deres unikke anvendelse kan udnyttes med alle aktuelle droneløsninger på markedet og giver operatørerne mulighed for at styre et stort antal droner på én gang og gennemføre liveudsendelser af dronernes kommunikations- og videosignaler, kort og planlagte ruter.
  • HarTek Technologies Ltd. – Virksomheden vil demonstrere driften af et avanceret system til styring af autonome droner i et kontrolleret luftrum. Det giver mulighed for autonom udførelse af multidronemissioner, vedligeholdelse af sikre operationer i henhold til sikkerhedsbestemmelser, samtidig med at der tages hensyn til andre fly, der opereres uden for systemet.
  • T Technologies Ltd. og Skylinx Technologies Ltd. – Selskaberne vil demonstrere deres erfaring med at flyve flere droner i et fælles luftrum under ét centraliseret flyvekontrolsystem. Skylinx  udvikler autonome lufthavne til intelligente byer, der vil gøre det muligt for forskellige droner at operere kommercielt, effektivt og sikkert. Skylinxetablerede sammen med  Airwayz  og  Flytech IL “SAFE GROUP”, et partnerskab, der har til opgave at udvikle Beyond Visual Line of Sight (BVLOS) applikationer, der kan drive byleveringsruter kommercielt, og vil begynde at styre i Tel Aviv sammen med forskellige virksomheder og leverandører, der allerede er blevet enige om fremtidigt samarbejde.
  • Simplex Interactive Ltd. – Simplex Interactive har erfaring med at flyve flere droner i delt luftrum. Piloten vil demonstrere teknologier udviklet af virksomheden. Selskabet vil teste sin OpenUTM.io, der muliggør automatisk synkronisering, kontrol og koordinering af et autonomt luftrum (UTM) mellem snesevis af bemandede og ubemandede fly.
  • Airwayz Drones Ltd. -Virksomheden vil demonstrere en løsning på et samlet og autonomt UTM-system, der bruges til at flyve flere droner i et synkroniseret styret luftrum med flere virksomheder samtidigt. Med kunstig intelligens-integrerede applikationer og Machine Learning giver systemet mulighed for autonom og sikker luftrumsstyring og koordinater mellem de forskellige dronevirksomheder. Airwayz’s  centrale ledelsessystem bruger avancerede algoritmer til at strømline flyvninger og udføre opgaver som leverancer i byluftrummet.

Om NAAMA-initiativet:

I begyndelsen af 2020 blev der nedsat en regeringsstyringskomité for at støtte og fremme en national dronenetværksoperation under navnet “NAAMA-initiativet” (et hebraisk akronym for bytransport). Projektet er støttet af Civil Aviation Authority of Israel (CAAI), Center for den fjerde industrielle revolution i Israel (C4IR Israel) under World Economic Forum, Israel Innovation Authority, Ayalon Highways Co, og Fuel Choices og Smart Mobility Initiative i Israels premierminister kontor. Projektet er resultatet af erkendelsen af, at fremme af droneoperationer i Israel kræver, at der skabes et passende lovgivningsmiljø gennem løbende dialog mellem initiativets partnere, regulerende organer (CAAI) og industrien. Initiativet fremmer etableringen af et nationalt luftnet og de lovgivningsmæssige rammer, der er nødvendige for at drive droner til kommerciel brug. I løbet af det seneste år er der blevet udført over 700 ture – mest for at støtte sundhedssystemet i håndteringen af udfordringer, der forværres af coronaviruspandemien.