Den globale interesse for droner vokser i eksponentielt tempo. Fremskridt inden for teknologi og reducerede omkostninger er nogle af årsagerne til den hurtige vækst. Kenya er ikke en undtagelse, og for nylig var brugen af droner i Kenya tilladt af Kenya Civil Aviation Authority (KCAA).

Israel er en af verdens største eksportører af ubemandede fly med hensyn til antallet af solgte systemer. I løbet af de sidste otte år Israel har eksporteret 4.600 millioner dollars værd af ubemandede luftfartøjer til lande lige fra Storbritannien, Indien og Uganda, ifølge en undersøgelse foretaget af erhvervslivet konsulentfirma Frost og Sullivan

Israels UAV’s evne til at operere under radar afsløring niveau endnu ubemærket af dem på jorden gør det til en unik og væsentlig del af enhver militær arsenal i disse dage. I dag bruges israelske kamp- og overvågningsdroner over hele verden.

I de senere år udvikler Israel imidlertid droner, der skal indsættes til offentlig brug, med det formål i sidste ende at reducere trængslen på offentlige veje, transportere medicin og medicinsk udstyr og udføre medicinske opgaver og levere forskellige kommercielle varer hurtigere.

I marts 2021 bestilte Israel Innovation Authority sammen med Transport Ministry, Israel Aviation Authority, Ayalon Highways Co. og premierministerens kontor et pilotdroneprojekt, hvor hundredvis af droner fra en række virksomheder tester deres teknologier i forskellige sektioner over et fælles luftrum i de næste to år.

I løbet af projektet vil de ubemandede køretøjer fra en række virksomheder foretage 300 flyvninger om dagen i det udpegede område, først i overbefolkede rum i Hadera og derefter gradvist bevæge sig for at flyve over byområder, hvert køretøj simulerer udførelsen af en række stadig mere komplekse opgaver: fødevarelevering, transport af medicin og medicinsk udstyr, transport af pakker og landbrugstjenester.

Ifølge forskning forventes det globale kommercielle dronemarked at vokse betydeligt i 2025, drevet af en stigning i efterspørgslen efter lufttjenester og fremskridt inden for kamera, kortlægning og anden software. Israel håber at bruge den teknologiske dygtighed, det har udviklet i den militære dronesektor, til at blive en global aktør i den voksende civile sektor til flere milliarder dollars. Nogle af de vigtigste nystartede virksomheder i dronesektoren omfatter

Heven Drones, som har udviklet banebrydende stabilitetsteknologi, der gør det muligt for droner at flyve i de sværeste miljøer, samtidig med at de tilbyder en meget tilpasselig og handlingsrettede platform. Dronerne er i stand til at løfte op mod 45 kg under ekstreme vejrforhold, mens de flyver med en hastighed på 90 km / t i 45 minutter og bruges til medicinsk levering, bylogistik og landbrug til industrielle og sikkerhedsmæssige use-cases. Dronerne kan tilpasses til at levere løsninger på en lang række udfordringer på tværs af mange forskellige brancher.

Nando Drones tilbyder autonom dronebaseret platform, der vender den arkaiske model for webstedssikkerhed på hovedet. I stedet for vagter, der foretager runder og patruljerer en omkreds for at opdage indtrængen på det sikrede sted, med et responsteam på vagt, svæver dronen på himlen over kommercielle steder i op til 70 minutter ad gangen, der er i stand til at opdage både bevægelse og den menneskelige form på en rækkevidde på op til 250 meter. Den autonome Nando drone-baserede platform er også effektiv til ikke-sikkerhedsrelaterede applikationer, herunder, men ikke begrænset til, overvågning af solcelleparker, landbrugs- og minedriftsovervågning.

Highlander leverer en softwareløsning, der giver droneflåder autonom flyvning, intelligent luftrumskontrol og koordineret luftkontinuitet. Som et fuldt hardwarefrit system integreres de med alle de førende droneproducenter, hvilket giver kunderne frihed til at bygge deres droneflåder med klassens bedste enheder til deres specifikke formål. High Lander-kunder over hele verden bruger Mission Control til at styre robotantennesikkerhed, offentlig sikkerhed, præcisionslandbrug, facilitetsinspektioner, droneleveringsnetværk, grænsepatruljeoperationer osv.

Airwayz tilbyder softwarebaseret AI, der gør det muligt for enhver drone af enhver type at være en del af en autonom droneflåde og udføre flere opgaver inden for en række områder. Airwayz droner bruges til inspektion og kortlægning af aktiver og steder, der hjælper med at reducere arbejdskraftkrav og forretningsrisiko og samtidig forbedre driftseffektiviteten og overholdelsen. De bruges også til autonome eller fjernbetjente eftersøgnings- og redningsmissioner samt pakkelevering.

Referencer;

https://www.timesofisrael.com/israel-launches-2-year-pilot-preparing-the-sky-for-network-of-delivery-drones/

https://www.haaretz.com/.premium-israel-is-greatest-exporter-of-drones-1.5243373