Den globale telekommunikationsindustri transformerer store kommunikations- og teknologivirksomheder med modenhed som intelligent edge. Den intelligente kant er kombinationen af avanceret forbindelse, kompakt processorkraft og Al placeret i nærheden af enheder, der bruger og genererer data. Forudsigelser er, at der i 2021 vil være en udvidelse af Telecoms, der implementerer den intelligente kant til 5G-netværk og cloududbydere i hyperskala. Den intelligente fordel vil gavne enhver virksomhed, der administrerer datacentre, cloud og netværk. Telekommunikation er nøglepartnere for intelligent edge. Large Telecoms sælger deres egne edge computing- og IOT-løsninger. Som udbydere med edge ecosystem-telekommunikation kan tilbyde deres virksomhedsforbrugere end-to-end-forbindelse til avancerede 5G-løsninger, kabel-, fiber- og kabelforbundne eller trådløse netværk.

De israelske telekommunikationsmarkeder har været vidne til vækst i de senere år og forventes at vokse i denne retning i prognoseperioden frem til 2025. Væksten i denne industri kommer fra den stigende vedtagelse af mobiltelefoner, der understøtter 5G, 4G og 3G over hele landet. Denne sektor forventes yderligere at vokse i prognoseperioden med den stigende indførelse af IOT, som er forbundet med trådløst bredbånd.

De nye tendenser i telekommunikationsindustrien er en stor vækst i værditilvæksten. Digitale transformationer af ny teknologi er med til at give telekommunikationsindustrien mulighed for at vokse på deres servicetilbud og løsninger for at tilføje merværditjenester til kunder og forbrugere. InnovationSteknologi kan, hvis den anvendes korrekt, hjælpe Telco med at skille sig ud på markedet og øge produktiviteten. Dette vil kræve, at telekommunikationsindustrien tænker ud af konnektivitetsboksen og innoverer teknologi til at øge værditilvæksttjenesterne.

Nedenstående er nogle af de teknologier og tendenser, der vil påvirke fremtiden for Telco’s:

5G

Den5. generation af mobil trådløs forbindelse er 5G. Ifølge GSMA vil denne teknologi tegne sig for 20% globale forbindelser. 5G-teknologi vil indstille til at ændre den måde, virksomheder fungerer, da det vil give mulighed for hurtigere tilslutningsmuligheder. Dette vil påvirke IOT og edge computing, som vil muliggøre styring af forretningsprocesser, drift, digitalisering og automatisering. 5G-forbindelse vil give mulighed for Telco er at målrette virksomheder med 5G-relaterede applikationer specielt bygget til industrier, for eksempel telemedicin apps, der giver os mulighed for at forbinde med de kvalificerede læger, når det er nødvendigt, få en diagnose og behandlingsplan online. I de hårde tider med COVID-19 er disse løsninger værdifulde, hvis ikke kritiske.

AI (kunstig intelligens)

Ved hjælp af AI vil telekommunikationsindustrien være i stand til at behandle og analysere enorme mængder big data for at få adgang til handlingsrettet indsigt, der kan bruges til at forbedre kundeoplevelsen og øge rentabiliteten. Dette gøres ved at bruge AI-teknologi til netværksoptimering og automatisering, som vil gøre det muligt for Telco’s at opdage eller forudsige eventuelle problemer eller problemer med netværket og vil give dem mulighed for at identificere og løse problemet, før det påvirker kunderne negativt. Brugen af virtuelle assistenter giver operatører mulighed for at implementere selvbetjeningsplatforme og løsninger, der gør det muligt for kunderne at gøre mere selv.

FinTech

FinTech innovationer, i form af mobile tegnebøger, mobile penge og digitale betalinger er blevet en innovativ og vigtig service globalt. Telekommunikationsindustrien har mulighed for at komme i kontakt med milliarder af kunder uden bank. Fintech-markedet har et enormt vækstpotentiale og leder efter finansiel inklusion for enkle og bekvemme måder at foretage betalinger på. Covid 19-pandemien har demonstreret kravet om FinTech-løsningerne, der gjorde det muligt at virtuelle betalinger enten via mobiltelefoner eller online. FinTech relaterede tendenser vil fortsætte med at vokse og påvirke fremtiden for Telco industrien og give telekommunikationsindustrien en mulighed for at øge deres servicetilbud.

IOT (Tingenes internet)

Tingenes internet fortsætter med at få greb og påvirke de forskellige industri vertikaler globalt, især da vi ser skift i retning af smart produktion, industriel automatisering, smarte byer og køretøjer telematik. Den anslåede samlede operatør – faktureret omsætning fra 5G IOT vil nå 8 milliarder i 2024. Dette skridt i retning af tingenes internet giver telekommunikationsindustrien mulighed for at innovere deres produkttilbud og gøre brug af 5G-funktioner, som netværksudslutning, og multi edge computerløsninger for at tilføje værdi til deres kundebase med løsninger, der taler med kundernes skiftende behov.

De virksomheder, der er fremhævet nedenfor, viser forskellige værdiskabende tjenester for Telecoms:

 OKO – Giver effektiv, overkommelig forsikring til landmænd i nye markeder og leverer øjeblikkelig skadesafvikling. Ved at udnytte den stigende indflydelse af mobil teknologi, OKO har til formål at bidrage til at overvinde indkomstfordelingen utilstrækkeligheder for dem, der fodrer verden.

Trackimo – Trackimo udvikler forskellige personlige sikkerheds- og objektsporingsløsninger med de mest omkostningseffektive, kompakte GPS-enheder og en global GSM/IoT-tjeneste. Med trackimo kan du finde og spore enhver person, køretøj, kæledyr eller dyrebare objekt på få sekunder, ved hjælp af web eller apps, og få advarsler gennem flere kanaler. Trackimos skybaserede API muliggør integration til flere sikkerheds- og sporingssystemer.

AirDoctor – Platform, der hjælper rejsende med at finde en passende læge i udlandet efter tale, placering, medicinsk specialitet og anmeldelser. Og det er nu ved at forberede sig på en verden, hvor rejser kan se helt anderledes ud. Air Doctor introducerede en telemedicintjeneste i december 2019, der giver rejsende mulighed for næsten at mødes med læger, der kan tale deres modersmål. Det oplevede en stigning på 150 procent i brugen af sit virtuelle netværk i de sidste to måneder, da corona-viruspandemien fortsatte med at sprede sig over hele verden.

Betalingsnøgle – PayKey gør det muligt for banker, e-tegnebøger, teleselskaber og andre virksomheder at tilbyde kunderne øjeblikkelig adgang til finansielle tjenester, herunder P2P-betalinger, balancekontrol og top-ups – fra enhver mobilapp, herunder alle messaging-apps. Betal nøgle patenterede sociale betalinger løsning™ er baseret på et avanceret smartphone-tastatur, der inkluderer din brandede betalingsknap, der åbner en menu med dine tjenester – altid tilgængelig for dine kunder, uanset hvad de laver på deres telefoner.

Telekommunikationsindustriens fremtid indebærer partnerskaber og andre tjenesteudbydere. Dette hjælper Telco’s med at differentiere dem, forbedre servicetilbud og skabe nye forretningsmodeller, der har til formål at give kunderne merværditjenester, som de leder efter.

Referencer:

https://www2.deloitte.com/global/en/insights/industry/technology/technology-media-and-telecom-predictions/2021/edge-intelligence-fourth-industrial-revolution.html

https://www.privacyshield.gov/article?id=Israel-Information-Communication-Technology-ICT

https://www.budde.com.au/Research/Israel-Telecoms-Mobile-and-Broadband-Statistics-and-Analyses

https://www.jewishvirtuallibrary.org/the-israeli-communications-industry

https://telecoms.adaptit.tech/blog/the-future-of-the-telecommunication-industry/

https://telecoms.adaptit.tech/blog/the-future-of-the-telecommunication-industry/