Som verden begynder at åbne sine grænser for ivrige rejsende mange af klodens største rejseselskaber har set deres aktiekurser raket. IAGs-værdien steg med 3%, og TUI’s aktier steg også med 4% som følge af nyheden om, at rejserestriktioner på steder i verden skulle ophæves.

Så hvad betyder det for erhvervslivet, og hvordan kan det kapitaliseres på at sikre Rejsebranchen stiger fra asken som en vaccineret Phoenix post-Covid 19? Stigningen i værdi i disse rejseselskaber betyder den parallelle vækst i investeringer i rejseteknologi, hvilket udgør en enorm mulighed for sektoren som helhed. Industrien bliver nødt til at tilpasse sig de nye krav, som post-Covid stiller, såsom den øgede sandsynlighed for ferieaflysninger, socialt distancerede køer i lufthavne og flere digitale former for bookingrejser til udlandet. Men som Israel tidligere har bevist og stadig beviser i dag, følger ethvert problem med det en mulighed. Rejsesektoren vil ikke blot have brug for teknologi til at hjælpe med at genopbygge sig selv efter et års lammelse, men nye teknologier vil spille en central rolle i at sikre, at rejsebranchen ikke falder tilbage i den mørke afgrund i 2020.

Men selv om industrien sidste år stagnerede og tilsyneladende ophørte med at eksistere, tillod det rejseteknologiske virksomheder at bygge deres teknologier, hvilket førte til nyere tendenser og innovative måder for branchen at vokse i fremtiden. En af de nyeste trends, der er kommet fra rejsebranchen, er stigningen i robotteknologi. Robotter er nu begyndt at blive mere almindelige på hoteller til concierge-lignende roller eller hjælper med at hilse gæster, mens vi i lufthavne ser automatiseret bagage, når folk rejser terminal til terminal uden at skulle bekymre sig om at holde noget. I Israel har denne type teknologi eksisteret i årevis med NUA Robotics, der skaber en form for robotbagage, der ikke kun følger, men kommunikerer med sin ejer.

Et andet område af rejseteknologiindustrien, der er vokset under pandemien, er kontaktløse betalinger. Det, der startede som en bekvemmelighed før Covid, er nu blevet en væsentlig del af rejsebranchen, hvor rejsende ikke længere føler sig trygge ved at håndtere kontanter, som mange virksomheder er nødt til at tilpasse deres system til denne nye form for betaling. Det er dog ikke kun kontaktløse kort, der gør et gennembrud, men Israel har skabt andre former for e-handelsbetalinger, der ikke kun kræver den generiske aflytningsmetode, som vi ser i dag. Et eksempel, der kommer fra Chromepay, en teknologi, der gør det muligt for købmænd og rejsevirksomheder at modtage betalinger via en unik QR-kode, hvor brugerne problemfrit kan overføre penge mellem hinanden.

Ud over robotteknologi- og kontaktløse betalingstendenser har rejsebranchen tilpasset sin teknologi til at omfatte chatbots på deres onlinetjenester. Disse AI-drevne maskiner giver kunderne en online 24/7-service via rejsewebsteder, hvilket betyder, at faldet i personaletilgængelighed på grund af COVID ikke påvirker virksomhedens kundeservice. Disse chatbots er yderst nyttige til at hjælpe rejsende med at få svar på deres ferie og svare på eventuelle spørgsmål, de måtte have om COVID-politikker, som ændrer sig løbende. Botson, et AI-baseret system fra Israel, inkluderer ikke kun chatbots, men det har også udviklet en engagementsforudsigelsesmotor, der personaliserer rejseindhold for kunder. Når rejsebranchen begynder at åbne sig helt i de næste par måneder, skal du ikke blive overrasket over at se flere virksomheder bruge teknologier som Botson til at levere både en chatbot og en mere tilpasselig service til deres kunder.

Selv om verden stadig er yderst forsigtig med, at branchen åbner sine døre for ivrige rejsende på tværs af endnu en gang, er der meget, som rejsesektoren kan se frem til. Eventuelle problemer, der måtte opstå i de kommende måneder, vil blive tacklet direkte af innovation og fremadrettet tænkning, som vi har set tidligere, da pandemien først ramte. Disse typer teknologi med ikke kun at holde kunderne sikre, men på makroskala vil det have en varig indvirkning på industriens overlevelse som helhed.