Skriftligt om næsten ethvert emne i løbet af de sidste seksten måneder eller deromkring, har det været næsten uundgåeligt ikke at forholde sig til den globale Covid pandemi, og dette omfatter emnet mobilitet i byerne. Da virkningen af forskellige nedlukninger rundt om i verden trådte i kraft, og menneskelig aktivitet blev begrænset, viste forskellige data massive fald i brugen af offentlig transport på grund af fysiske afstandskrav, en kraftig reduktion i typisk brug af motorkøretøjer som følge af arbejde fra hjemmet arrangementer og et meget betydeligt skift til andre transportformer såsom cykling og gang. Sammen med dette erkendte mange regeringer rundt om i verden det presserende behov for at gøre mere i spørgsmålet om klimaændringer og begyndte at udnytte disse betydelige ændringer i mobilitetsmønstrene til at fremme deres grønne dagsordener.

På mobilitetsarenaen i byerne har Israel endnu en gang vist sig at være en af verdens førende. Dens legitimationsoplysninger er blevet veletablerede i det sidste nær årti, demonstreret af begivenheder som Googles erhvervelse af Waze, den kollaborative navigationsapp i 2013 og ved Intels erhvervelse i 2017 af Mobileye, der udviklede teknologi til selvkørende biler og avancerede førerassistancesystemer. For nylig, i maj 2020, købte Intel også Moovit, en “mobilitet-as-a-service” udbyder og rejseplanlægningsapp. Bortset fra købet samarbejdede Moovit også med Israels transportministerium og en anden israelsk mobilitets- og betalingsapp, Pango, som banede vejen i år for pendlere i Israel for at få information om offentlig transport, hjælp til rejseplanlægning og nem mobil betaling af billetpriser til de bedste priser, alt sammen i en praktisk og integreret app.

Genopfinde bilen: Ny EV og smart bil teknologi.

Israelsk teknologi ændrer også den måde, køretøjer er designet og bygget på. På trods af ikke at være en traditionel bilproduktion placering, mange virksomheder, såsom General Motors, Daimler, VW og Ford, for at nævne nogle få, har R &D centre i Israel for at drage fordel af israelske cyber, AI, smarte data og sensor teknologier og integrere dem i deres køretøjer. Spændende indfødte auto teknologi virksomheder som REE er ved at udvikle nye tilgange til elbil produktion. Dens revolutionerende teknologi huser traditionelle køretøjssystemer (styring, bremsning, affjedring, drivaggregatet og kontrol) i hjulets bue, så den kan levere branchens fladeste elektriske køretøjsplatform, hvorpå enhver størrelse eller form eller endda autonomt køretøj kan udvikles. En sådan platform kan bruges til mange applikationer på en meget forskelligartet række markeder.

At skubbe grænserne er endnu et israelsk firma, City Transformer, som har udviklet en lille og meget manøvrerbar tosædet elbil, der er 2,49 meter lang og 1,4 meter bred. Dens unikke strukturelle design gør det muligt at folde til kun 1 meter bred giver mulighed for parkering i smalle rum. Sikkert en Guds gave i enhver større by!

Genopfinde cyklen: e-scootere, cykler og elcykler

Man kan ikke skrive om mobilitet i byerne i dag uden henvisning til scootere, cykler og e-cykler, og på dette område er Israel også ved at innovere. Ud over at være et af de første lande, der regulerer, hovedsagelig for sikkerhed, scooterdelingstjenester, såsom Lime, Wind og Bird, opdaterer israelske virksomheder pedalcyklens teknologi, som stort set er forblevet uændret siden de atten hundrede.

For eksempel er B.C. Bike udvikleren af OYO, en cykel, der fungerer via hydraulisk kraft i stedet for at bruge en traditionel kædedrevet mekanisme. Et andet firma, TreGo giver brugerne mulighed for at omdanne enhver cykel til en multifunktionel trehjulet cykel blot ved at erstatte forhjulet med en af deres add ons. Virksomheden har også skabt et tilbehør, der omdanner en almindelig cykel til en elektrisk trehjulet cykel uden værktøj.

For dem, der ønsker at drage fordel af at opbygge eller opretholde deres kondition på en pedalcykel, men ønsker at have mulighed for at drage fordel af elektrisk strøm på længere eller kuperede pendler, tilbyder Eycyli en ny løsning. Virksomheden har udviklet en letvægts kraftenhed, der konverterer enhver almindelig cykel til en e-cykel. Enheden er aftagelig og kan tages med rytteren, når cyklen er parkeret.

Israels Green Ride tilbyder et digitalt personligt køretøj (DPV) kaldet INU, en GSM, Bluetooth og Wifi aktiveret elektrisk scooter designet specielt til bytransport. Med sin robot, automatiske foldemekanisme er scooteren meget alsidig og tilbyder en fantastisk løsning til dem, der ønsker at kombinere forskellige transportformer eller rejse længere afstande.

Innovation i branchen

Fra selvkørende køretøjer til skiftende cykler og digitale mobilitetsplatforme understøttes innovation i den israelske intelligente transportsektor af Ecomotion, et joint venture-initiativ mellem ministeriet for økonomi og industri innovation økosystemer systems department, Israel Innovation Institute og Smart Mobility Initiative. Det samler iværksættere, akademikere, embedsmænd, lokale og globale repræsentanter for bilindustrien, investorer og andre for at skabe en støtteplatform for videndeling, netværk og samarbejde.

Med denne type økosystem er vejen frem for israelske intelligente bytrafikløsninger klar.