Med geopolitik i centrum i medierne, har du måske gået glip af nogle af de spændende økonomiske udvikling ud af Israel. For eksempel er der nu mere end 20 israelsk-grundlagt enhjørninger (private virksomheder vurderet over $ 1 milliard) i både New York[1] og Californien[2]; samt over 60 enhjørninger i Israel selv[3] – mere end hele Europa tilsammen[4]. Derudover har Israels teknologisektor rejst mere end $ 5 milliarder til dato i 2021 og er på tempo for at fordoble sin etårige rekord på fundraising3.

Det er afgørende at se på tidligere overskrifter, når man forener de mange negative og positive aspekter af et land. Israel er ikke anderledes i denne henseende, og en kreditvurdering er måske den vigtigste økonomiske vurdering, der foretager en så dybtgående analyse.

Generelt, jo bedre et lands kreditvurdering, jo billigere kan det låne i udlandet. I et typisk år, rejser Israel ~ 2 milliarder dollars / euro på de globale markeder. Disse midler anvendes til at finansiere underskuddet og dække budgetudgifterne. Selv om langt størstedelen af Israels gæld er rejst på hjemmemarkedet, en kredit opgradering eller nedjustering kan stadig have en betydelig indvirkning på dens omkostninger ved at låne. Alene vægten af en kredit beslutning, derfor kræver et kreditvurderingsbureau til at læse tidligere gode eller dårlige overskrifter til at foretage en fair opkald.

Sidste år var især vanskeligt for de omkring 130 lande, der modtager kreditvurderinger. COVID-19’s globale indvirkning førte også til, at Israel faldt i sin første recession siden 2002[5]. Og dog, mens mange lande blev nedgraderet i løbet af det seneste år, forblev Israels rating uændret. Hvorfor?

Kreditvurderingsbureauer kiggede ud over overskrifterne for at faktor i Israels godt diversificeret økonomi, naturgas eksport, det globale skridt i retning af digital tilpasning, og den robuste regering programmer til at styre virus. De evaluerede regionale geopolitik, men også omhyggeligt analyseret modstandsdygtighed af befolkningen og dens økonomi, strukturen i Israels gæld og kloge gældsforvaltning, sammen med statens kraftcenter tech sektor. Konklusionen fra alle agenturer, efter deres grundige analyse, var at bevare Israels vurderinger.

Og fastholdelse af ratings synes at have været en sagacious beslutning. Israels BNP i 2020 (bruttonationalprodukt), selv om det var negativt, var bedre end forventet. I begyndelsen af 2021 førte Israel verden i vaccinationer pr. indbygger og tjente det tilnavnet “Vaccination Nation”. Også på dette tidspunkt, de fleste analytiker forventninger er for Israel at have en stærk hoppe tilbage år.

Israel er i øjeblikket bedømt AA-af S &P Global Ratings (sin fjerde højeste rating), A1 af Moody’s Investor Services (sin femte højeste rating), og A + af Fitch Ratings (sin femte højeste rating). Alle tre vurderinger er det højeste Israel nogensinde har haft.

Foreign Trade Administration i det israelske økonomiministerium driver et netværk af 50 diplomatiske missioner rundt om i verden. Målet med disse “israelske økonomiske missioner” er at fremme handel og investeringer mellem Israel og de internationale markeder. De økonomiske missioner fremmer samarbejde mellem israelske og lokale virksomheder på tværs af alle sektorer, herunder cyber, investeringer, fintech, digital sundhed, biovidenskab, forbrugsvarer, vin, detailteknologi, sportsteknologi, smarte byer, ren energi, homeland security, software IT og vandteknologi.

De økonomiske missioner yder service på tre hovedområder:

  1. Ved at indlede og opretholde handelsaftaler og lette strategisk samarbejde med udenlandske virksomheder, organisationer og offentlige organer;
  2. Præsentation af Muligheder fra Israel for det lokale erhvervsliv, herunder at give generelle oplysninger om den israelske økonomi, industrier eller specifikke virksomheder;
  3. At gøre introduktioner for israelske virksomheder til lokale strategiske partnere, distributionskanaler og investorer, tilskynde udenlandske investeringer i israelske virksomheder, og identificere lokale enheder, der er åbne for at dyrke, udvikle F & U eller andre strategiske samarbejde med israelske virksomheder.

 

For mere information, kan du besøge http://www.itrade.gov.il/ eller kontakte din lokale Israel Økonomiske Attaché.

 

[1] https://www.prnewswire.com/news-releases/new-york-city-is-now-home-to-21-israeli-founded-unicorns-301271185.html

[2] https://www.prnewswire.com/il/news-releases/california-is-now-home-to-22-israeli-founded-unicorns-301278099.html

[3] https://www.jpost.com/israel-news/medved-israels-red-hot-tech-sector-is-now-in-hypergrowth-666567

[4] https://en.globes.co.il/en/article-israel-has-more-unicorns-than-all-of-europe-1001366171

[5] https://www.reuters.com/article/us-israel-economy-gdp/israeli-economy-dips-2-4-in-2020-but-covid-hit-less-than-in-oecd-idUSKBN2AG14I