Videospilindustrien er meget mere end bare sjov og spil. Det er vokset til at være et kulturelt og økonomisk boom og har overhalet væksten i andre etablerede former for underholdning, såsom film og musik, på tværs af mange regioner. Industrien har længe udviklet sig ud over det stereotype billede af et tidsfordriv forbeholdt teenagedrenge, der har udviklet sig teknologisk i spring og grænser, og skubbet i nye værdikæder og forretningsmodeller. Dens ekspansion til flere former for digitale enheder og platforme, lige fra mobil til pc, forskellige genrer og applikationer på tværs af branchen har omformet både industrien og demografien hos dens forbrugere, da den voksede til at blive en integreret del af det moderne samfund.

Den samlede industri, med hensyn til spil platforme, kan være bredt opdelt i tre store segmenter: TV / Console, PC og Mobile, med en fjerde nye segment, der repræsenterer nye teknologier såsom Virtual / Augmented reality og streaming-enheder. Den relative nybegynder, Mobile har taget føringen over de mere traditionelle konsol- og pc-segmenter. Drevet af forbrugere, der søger billige og bærbare spilmuligheder, forventes dets andel af markedet at fortsætte med at stige støt i de kommende år.

Kortlægning af Israels videospilfirmaer:

Ilyon – Ilyon er en mobil spiludvikler og udgiver af casual spil. Virksomhedens voksende bibliotek med over 60 gratis at spille afslappede mobile spiltitler, såsom Bubble Shooter og Cookie Crush, har givet Ilyon 30-50% vækst hver måned siden januar 2016 og udvider til kortspil og en verden af berømthedsspilapps. I 2017 nåede virksomheden 100 millioner downloads af sine titler og gik sammen med Hard Rock International for at skabe det officielle Hard Rock-mobilspil.

JoyTunes – JoyTunes udvikler interaktive videospil til at lære musikinstrumenter til voksne og børn, hvilket gør det muligt for alle at lære at spille et musikinstrument. Med mere end 7 millioner brugere på verdensplan og 1 million sange, der spilles hver uge, har JoyTunes opnået international anerkendelse vinde adskillige priser.

Moonactive – Moon Active er et spiludviklingsfirma med speciale i iOS-, Android- og Facebook-spil. Virksomheden udvikler hyperrealistiske, tværplatformsmobilspil med en datadrevet tilgang. Moon Active har udviklet fem spil siden starten. Virksomhedens spil er blevet installeret over 10 millioner gange, er fordelt i over 150 lande, og alle omfatter en stor vægt på social gaming mekanik. Virksomheden har udviklet proprietær teknologi, herunder sin egen interne spilinfrastruktur, maskinlæringsbaseret gameplay-teknologi og personaliseringsmekanik i spillet.

Funtomic – Funtomic udvikler og driver en række førende spilportaler, der betjener over 20 millioner spillere, der spiller på virksomhedens hjemmesider hver måned. Starter ud som en webportal for hosting spil og med succes akkumulere et publikum på millioner, besluttede virksomheden at udnytte sin platform til at udvikle sine egne spil og distribuere de af andre udviklere.

Gavra Games – Gavra Games er et spiludviklingsstudie på tværs af platforme, der bruger vores unikke sans for humor til at skabe “Let at lære – Svært at mestre” spil for vores verdensomspændende spillere til PC Og mobil.