Ifølge Health Care Management Science, i fortiden forskning i medicin ville tage år at færdiggøre, men nu med teknologi, behandlinger og diagnoser kan udledes på en meget kortere tidslinje – nogle endda øjeblikkeligt – fører til flere liv reddet.

Digital teknologi kan katalysere omdannelsen af uholdbare sundhedssystemer til bæredygtige, udjævne forholdet mellem læger og patienter og give billigere, hurtigere og mere effektive løsninger på sygdomme.

Nu forældede processer med at bruge papir arkiveringssystemer til at logge patientjournaler kan nu strømline deres patientjournal systemer ved at vedtage brugen af elektroniske patientjournaler. Enheder og bærbar teknologi har forbedret patientens engagement og overholdelse. Virtual Reality er uddannelse kirurger, øge deres samlede præstationer med 230% i forhold til deres traditionelt uddannede kolleger.

Israel er blevet en af de bedste innovatorer, der former fremtiden for det medicinske og sundhedsmæssige økosystem. Ifølge en nylig rapport fra Start-Up Nation voksede investeringerne i denne sektor med omkring 30% i 2016 til $ 183m, med over 70% investeret i personlige sundhedsværktøjer og sundhedsanalysevirksomheder alene.

Nogle interessante israelske virksomheder i denne sektor omfatter:

Inspira-teknologier

Inspira Technologies er en innovativ medicinsk teknologivirksomhed. Inspira udvikler en omkostningseffektiv minimalt invasiv Extracorporeal Respiratory Support teknologi (ECRS), som virksomheden mener har potentiale til at udnytte ilt til at afbalancere patienternes mætning niveauer, mens de er vågne. Inspiras teknologi har potentiale til at forhindre behovet for mekanisk ventilation.

NanoX Medicinsk

Nanox Medical forsker og udvikler banebrydende røntgenteknologi, der genererer unikke monokromatiske røntgenstråler med meget høj flydende.

Novocure

Novocure er en onkologi selskab banebrydende en ny behandling for solide tumorer kaldet Tumor Behandling Fields, eller TTFields. TTFields er lav intensitet, skiftevis elektriske felter inden for det mellemliggende frekvensområde. TTFields forstyrrer celledeling gennem fysiske interaktioner med nøglemolekyler under mitose. Denne ikke-invasive behandling er rettet mod solide tumorer.

EarlySense

EarlySense har udviklet et kontaktfrit overvågningssystem, der er designet til at forbedre resultaterne og reducere risikoen for en række patientpopulationer. Systemet kan bruges af hospitaler, sundhedsorganisationer, integrerede leveringsnetværk og rehabiliteringscentre og til at udvide plejen til hjemmet ved hjælp af fjernovervågning af patienter.

 

EarlySense-systemet giver kontinuerlig berøringsfri overvågning af en patients puls, åndedrætsfrekvens og bevægelse, hvilket gør det muligt for kliniske teams at opdage og adressere tidlige tegn på forringelse og forværring samt virkningen af terapier.

Systemets realtidslevering af handlingsrettede data, parret med dets skybaserede data og datavidenskabelige værktøjer, giver en række proaktive indsigter, der hjælper klinisk personale med at identificere potentielt kritiske situationer så tidligt som muligt. Derudover kan systemet integreres med traditionel asynkron fjernovervågning af patienter for at give et nyt niveau af tilsyn og proaktiv indsigt.

OrCam

OrCam Technologies har udviklet en bærbar hjælpeteknologienhed til blinde, svagtseende eller har læse- eller andre handicap.

OrCams MyEye kommunikerer visuel information ved at bruge et lille, intuitivt smartkamera, der er monteret på bærerens briller og opretter forbindelse til en computer i lommestørrelse. MyEye læser øjeblikkeligt og diskret tekst trykt på enhver overflade gennem en lille højttaler placeret mod brugerens øre. Enheden kan også genkende ansigter og identificere produkter og valuta.

Virksomheden er i øjeblikket ved at udvikle MyMe, en tommelfinger-størrelse enhed designet til klip på en skjorte eller hænge fra en kjole som et vedhæng. MyMes ansigtsgenkendelsesteknologi kan matche det ansigt, den ser, med billeder fra bærerens Facebook- eller kontaktliste og derefter vise disse data på en parret enhed, f.eks. en smartphone eller et Apple Watch. Batteriet holder en hel dag på en opladning.

Virksomheden har også udviklet OrCam Hear, en AI-drevet bærbar hjælpeteknologi enhed til mennesker med nedsat hørelse. Enheden blev kåret som “Best of Innovation” for tilgængelighed af Consumer Technology Association (CTA) ved CES 2020 Innovation Awards.