Det globale marked for sportsteknologi anslås til $ 17.9 milliarder i 2021 og forventes at nå en CAGR på $ 17.5 mellem 2021 og 2026 og nå $ 40.2 milliarder i 2026. Markedsvæksten kan ses som et resultat af datadrevet beslutningstagning og drift, større offentligt engagement og en stigning i online og offline sportsbegivenheder.

I de senere år har professionelle sportsorganisationer vedtaget nye teknologier såsom sportsdataanalyse, intelligente stadioner, bærbare enheder og digitale signaler for at forbedre holdets ydeevne, tiltrække fans og implementere intelligent infrastruktur. Smarte stadioner er blevet en af verdens bedste trends med flere og flere sportsbegivenheder rundt om i verden. Innovationer i smarte stadioner driver udførelsen af flere projekter rundt om i verden.

Teknologien er nu også ved at blive integreret i sportsbegivenheder. Dette er ikke mere indlysende end brugen af Video Assistant Referee (VAR) under VM i fodbold i Rusland i 2018. Med en anslået 3,4 milliarder mennesker, omkring halvdelen af verdens befolkning, denne turnering repræsenterer den største masse implementering af sportsteknologi til dato.

VAR-systemet, der blev brugt under VM, var teknisk set  relativt simpelt. Systemet brugte et videokontrolrum, der kunne kommunikere med dommere på banen, hvis spillet skulle gennemgås og vendes. VAR er kun første skridt i en sportsvirksomheds digitale rejse, da der er stor markedsinteresse fra virksomheder, der indsamler og bruger flere data inden for sportsbranchen.

Nye teknologier som big data analytics, cloud-tjenester, AI, bærbare enheder og droner er blot nogle af de vigtigste teknologier, som sportsorganisationer anvender, når de bruger Tingenes internet. I sidste ende vil sportsteknologi gøre gameplayet sikrere, mere retfærdigt og potentielt mere rentabelt. Og disse mål er at omdanne branchen. Sporttech løsninger er velegnede ikke kun til atleter og trænere, men også for fans. Den nye teknologi skaber en mere fordybende og rigere oplevelse.

Fokus på seers engagement og aktiviteter kombineret med stadionets digitale transformation forventes at øge efterspørgslen efter teknologibaserede tjenester i sportsarenaen. Industrien oplever et paradigmeskift, herunder øgede investeringer fra forskellige organisationer til at spore spillerens præstationer og anvende de nyeste teknologier til at tiltrække fans.

Israel har også et blomstrende netværk af innovatorer inden for sportsteknologi. Dette er uventet i betragtning af det lille indenlandske sportsmiljø. Med det stigende forbrug af digital sport rundt om i verden og gennembrud inden for AI er den israelske teknologisektor ved at opbygge en ny værdikæde med fokus på automatisering af indhold i realtid, videotilpasning og indtjening med brugeroplevelser.

I dag har den israelske startup-sektor mere end 600 sportsrelaterede tech-startups, hvoraf 220 er direkte relateret til sportsindustrien.

Nogle af disse innovative sports tech virksomheder omfatter:

  1. WSC Sport

WSC Sports Technologies leverer automatiseret video fremhæve skabelse teknologi til sports tv-stationer og medier rettigheder ejere, fra optagelse af live-indhold til distribution af automatisk oprettet korte videoer, skræddersyet, tilpasset og personlig til analyse.

Teknologien analyserer sportsudsendelser i realtid, identificerer alle dele i en kamp og genererer  skræddersyede højdepunkter fra hver spiller, hold og øjeblik. WSC Sports’ videoredigeringsplatform scanner sportsudsendelser i realtid og identificerer alle begivenheder, der finder sted i et bestemt spil. Fra dette genereres korte videoer, der let kan distribueres gennem forskellige onlinekanaler. Selskabets kunder omfatter National Basketball Association (NBA), som slog en flerårig aftale med WSC Sports i december.

  1. Spor160

Track160 arbejder på er et automatiseret, videobaseret sportsanalyseværktøj, der sporer spillernes holdfarver, trøjenumre og teksturer og spillernes signaturbevægelser for at levere spilindsigt ved hjælp af computervisionsteknologi. Track160 så kløften mellem trænere og spillere og udviklede teknologier for at spare alles tid og reducere stress.

Track160-kameraer kan placeres strategisk på tværs af feltet for at indsamle videodata fra flere forsvindingssteder. De opnåede data evalueres derefter med AI og deep learning for at bestemme de vigtigste afspilninger, som derefter føjes til et delt videogalleri.

  1. Playform

Playform er leverandør af en app og videobaserede træningsmetoder til fodbold. Virksomhedens tilbud omfatter mentale tests, fysisk træning, tekniske løsninger og meget mere. Andre funktioner omfatter målinger (brugere kan bruge en smartphone og få score), ranking (brugere kan følge konkurrencen), osv. Det tilbyder også andre tjenester såsom realtime feedback, statistik osv.

  1. Pixellot

Pixellot udvikler AI-baserede automatiske sportsproduktionsløsninger til amatør- og halvprofessionelle marked. Virksomhedens teknologi strømliner produktionsarbejdsgangen ved at implementere et ubemandet multikamerasystem, der dækker hele feltet og automatisk sporer handlingen.

Ved hjælp af cloud-baseret kunstig intelligens til at analysere video af høj kvalitet gør Pixellot det muligt for sportshold, ligaer og uddannelsesinstitutioner at udsende sportsbegivenheder, der ellers ikke ville blive dækket på grund af omkostningerne forbundet med professionelt broadcast-udstyr og arbejdsgang.

Derudover kan sportsfans nyde kommentarer og billeder i realtid, højdepunkter og hold og individuelle statistikker på deres videofeed, svarende til en professionel udsendelse. Virksomheden streamer mere end 30.000 live video timer hver måned til fans, spillere og trænere på en række platforme.

  1. BlazePod

BlazePod har udviklet det unikke Flash Reflex-træningssystem, som kombinerer fysisk træning med kognitiv responstræning for at sikre spændende og kreative sessioner, der appellerer til kunderne, og giver sporingsanalyser i realtid for at forbedre en bred vifte af fitnessmål. Den består af fire glødende bælg.

BlazePod har en hel del brugere, såsom Maccabi Tel Aviv Basketball team, Formel 1 driver Max Verstappen, brasilianske fodboldspiller Roberto Firmino og den israelske hær.

  1. Pico

Pico er et værktøj til indsamling af brugergenereret socialt indhold til brandfremme og fanengagement.

Pico Buzz tilbyder sportsmarkedsføringsløsninger til fan- og brandengagement. Det bygger et værktøj til indsamling af brugergenereret indhold på sociale medieplatforme. Disse værktøjer indsamler automatisk det indhold, som brand-følgere deler. Det samles derefter, mærkes og uploades på mærkets sociale medieplatforme til brandpromovering. Det bygger også brugerprofilen for mærkets tilhængere og anbefaler den nødvendige handling for at opbygge yderligere engagement.

  1. WizeCare

WizeCare, der blev grundlagt i 2012, tilbyder telerehabilitering derhjemme. På patientsiden skal du bare downloade mobil- eller desktopappen, lave en aftale og dukke op. Bag kulisserne i en aftale overvåger WizeCare patienten gennem deres kamera og anvender AI til at spore patientens skeletbevægelser for at give dem feedback, så de følger lægens anvisninger. De behandler ortopædiske, neurologiske og hjertesygdomme. Nu, starter vejen til nyttiggørelse er kun et par skridt væk.

  1. Funatix

Funatix’ flagskibsprodukt, Real Manager, giver fans mulighed for at holde kampe i deres fantasiligaer, spille online og forbinde med fans sociale netværk for at føle sig forbundet med ligesindede mennesker over hele verden.  Funatix, med hovedsæde i Be’er Sheva, har også en base i Mexico og er primært fokuseret på fodboldmarkedet.

De arbejder i officielle fodboldligaer som den ukrainske Premier League, Super League Grækenland, Rigamax og den israelske Premier League (IPFL).

Den israelske startup sektor showcases avanceret teknik, kraftfuld videooptagelse og datalagring kapaciteter, og fremragende produktion og udsendelse.

Er du interesseret i at komme i kontakt med en af disse virksomheder eller lære mere om det israelske marked? Kontakt os via holland@israeltrade.gov.il eller 070-3760530.

Legitimationsoplysninger