Israel er kendt for at være “start-up nation” af antallet af globale start-ups, der produceres. I løbet af det sidste årti har Israel produceret over 2.000 nystartede virksomheder, størstedelen af disse nystartede virksomheder er drevet af software as a service (SaaS). Israelsk cloud-teknologi er fortsat et stærkt løfte på markedet, da nye nystartede virksomheder løbende trænger ind på markedet.

Innovationer og teknologier skifter fra nice-to-have til must-have, cloud computing står som en af de mest effektive innovationer i nutidens tid. Der er allerede investeret milliarder af dollars i denne sektor. Ifølge Gartner vil forudsigelsen af den globale cloud-omsætning nå 544 milliarder dollars i år 2022 og op til 900 milliarder dollars i 2025.

Ifølge Meir Cohen og Raz Mangel fra Greenfield Partners kan organisationer i dag med on-demand levering af delte computerressourcer via internettet eller “skyen” gemme og få adgang til deres data på eksterne servere, der administreres fuldt ud af tredjeparts cloud-tjenesteudbydere. Beregning, netværk, lagring, servere og andre it-ressourcer kan nemt klargøres efter behov og afsluttes, når de ikke længere er i brug. Organisationer kan nyde de mange fordele ved at udnytte cloud computing, såsom skalerbarhed, elasticitet og omkostningseffektivitet. Cloud computing har fuldstændig omdefineret it-branchen og er ikke kun blevet normen, men en nødvendighed for moderne udviklingsteams.

Israels innovative omdømme er velkendt på tværs af mange af nutidens hotteste sektorer, og cloud-teknologi er ingen undtagelse. Nedenfor er en liste over israelske cloud-virksomheder, der dominerer de globale markeder:

Infinidat – Infinidat er en billig leverandør af InfiniBand hybridlagringssystemer til virksomheden. Det kan gemme petabyte data i et enkelt blad, hvilket giver det mainframe-funktioner. Da selskabet hævder at levere systemets oppetid og høj tilgængelighed, er det velegnet til denne type opbevaring til objektlagring og big data-analyseapplikationer.

monday.com – monday.com er en SaaS-platform, der gør det muligt for sine brugere at opbygge tilpassede applikationer. Platformen hjælper også med at skabe arbejdsstyringssoftware. monday.com forsøg på at transformere, hvordan teams samarbejder og opbygger en kultur med gennemsigtighed.

Orca Security – Orca Security er et firma, der tilbyder sikkerhedsløsninger til cloud-infrastruktur. Virksomhedens teknologi muliggør omfattende synlighed i hele skyarkitekturen og alle dens aktiver. Det scanner skyen for vira, sårbarheder og fejlkonfigurationer.

Redis Labs – Redis Labs tilbyder en SaaS-baseret database i hukommelsen designet til udviklere. Det hjælper udviklere med at håndtere klynger, noder, skalering, gendannelse af fejl og datafastholdelse. Platformen kan bruges til dataindgåelse i realtid, realtidsanalyse, opgave- og køstyring, højhastighedstransaktioner og maskinindlæring.

DriveNets – DriveNets er et SaaS-firma, der tilbyder softwaredefineret routinginfrastruktur. Til udbydere af kommunikationstjenester. Virksomheden tilbyder Network Cloud – en cloud-native disaggregeret router – til sine kunder. DriveNets’ løsning består af to kernekomponenter – DriveNets Network Operating System og DriveNets Network Orchestrator.

Skrevet af: Karishma Sewduth, Handelsmission til Sydafrika.