I det sidste halve århundrede, eksklusive Covid-19, er den globale forventede levetid steget med 26%, og det anslås, at 70% af alle seniorer vil have brug for en eller anden form for langtidspleje og hjælp. Med denne fortsatte stigning i vores ældre befolkning er verden blevet udfordret med at opdage nye måder at behandle en aldrende befolkning på, samtidig med at de kan opretholde en følelse af både værdighed og uafhængighed. Som førende inden for innovativ teknologi og kategoriseret som et af de bedste lande, der fører sundhedsteknologisektoren, har Israel produceret en overflod af livsændrende løsninger til dette stadigt voksende samfund. Virksomheder har hurtigt udviklet teknologi til at hjælpe med en række områder, herunder fjernovervågning, tidlig påvisning, forebyggende handling, hospicepleje, hukommelsespleje og mere.

Mellem globale pandemier og enkeltpersoner, der søger at bevare deres frihed, har dette højrisikosamfund skabt en øget efterspørgsel efter teknologi i følgende undervertikaler:

1) Kontinuerlig overvågning: Hundredvis af virksomheder har udviklet løsninger til hjemmebehandling og pleje af ældre. Dette omfatter, men er ikke begrænset til, overvågning af fald, overvågning af vitale og telesundhedslægers besøg. Israelske virksomheder, der har haft indflydelse i denne vertikale, omfatter:

Neteera: Dette firma har udviklet en fjernpatientovervågningsløsning, der muliggør kontinuerlig, kontaktløs, passiv overvågning af vitale tegn og biodata. Løsningen er designet til at forbedre plejen, reducere omkostningerne og muliggøre optimal komfort for patienter uden nogen involvering fra deres side.

CardiacSense: De har udviklet en klinisk bevist medicinsk bærbar enhed til overvågning af hjertearytmier. Baseret på blodgennemstrømningsteknologi muliggør uret 24/7 overvågning og øjeblikkelige elektrokardiogramaflæsninger, der i øjeblikket fokuserer på påvisning af atrieflimren og andre arytmier samt kontinuerlig og omfattende vital tegnovervågning.

2) At bo alene – robothjælp: Der er specifikke teknologier, der er mere målrettet mod det ældre samfund, der bor alene. Disse personer har brug for yderligere hjælp til sikkert at styre deres helbred. Der er både en mental og fysisk efterspørgsel, der er forbundet med at leve uafhængigt. Nedenfor er et par robotvirksomheder, der har skabt produkter, der gør det muligt for disse personer at bevare deres uafhængighed uden at ofre deres livskvalitet.

Temi: En videoorienteret, stemmestyret autonom AI-robot, der kan genkende brugere og følge, når det ønskes, gemme forudindstillede placeringer og navigere rundt i hjem og kontorer, mens du opretter forbindelse til smarte enheder og webtjenester. Den selvnavigerende robot kan autonomt flytte steder og give fjernvideochat med læger, sygeplejersker, familie og venner. Samt levere medicin og tage temperaturer.

Intuition Robotics: Intuition Robotics udvikler digital ledsagende teknologi. Deres AI-platform, Q, bruger sensorfusion til at forstå miljøets kontekst og træffer målbaserede kognitive beslutninger ved hjælp af proprietære algoritmer, der proaktivt forudser og engagerer brugere med multimodale udtryk. De udviklede ElliQ, en proaktiv social robot til ældre voksne, der har til formål at holde ældre voksne skarpe, forbundne og engagerede ved proaktivt at forbinde dem med deres familier og omverdenen.

3) Læge derhjemme: Bekvemmelighed, kapacitet og tid er alle faktorer, der spiller ind i individets evne og hyppighed til at se deres læger. Det kan være en udfordring for disse personer enten at tage sig selv eller finde / ansætte nogen, der kan tage dem til deres lægebesøg. Nedenfor er nogle israelske virksomheder, der har stået over for dette problem frontalt og skabt løsninger til at bringe lægens besøg ind i hjemmet.

Tyto Care: Tyto Care tilbyder et fjernundersøgelsesværktøj og telehealth-platform, der muliggør en komplet undersøgelse af hjerte, lunger, hud, hals og ører, herunder temperaturaflæsninger, hvor som helst og når som helst. Virksomhedens mission er at levere nemme, overkommelige telesundhedsbesøg af høj kvalitet, komplet med lægeundersøgelser, alt sammen fra patientens hjem.

MedFlyt: En teknologiplatform, der forbinder sundhedsindustrien med plejepersonale. Denne webbaserede platform er designet til at forenkle bemandingsprocessen ved at hjælpe agenturer med at tildele personale til patienter derhjemme. MedFlyt inkluderer også en mobilapp, der giver plejepersonale jobadvarsler i realtid om muligheder for at øge deres indkomst.