Hurtige globale teknologiske forbedringer og ønsket om at reducere omkostningerne ved energiressourcer sammen med den øgede udbredelse af intelligent energi og vedvarende energi har skubbet lande til at tænke på innovative måder at drive deres byer med mere ren og bæredygtig energi.

Derudover er klimaændringer i øjeblikket en af de største udfordringer, som menneskelige sociale, politiske og økonomiske systemer nogensinde har stået over for. Dens virkninger er synlige nu med de stigende havniveauer, ekstreme vejrhændelser og tab af biodiversitet, vi har oplevet i de sidste år. Deres sværhedsgrad kan stige eksponentielt i mangel af dristige svar. På spil er menneskehedens overlevelse. Så jo før verden tilpasser sig cleantech-løsninger, jo bedre for miljøet og fremtidige generationer også.

I dag opererer ca. 400 virksomheder i Israel inden for clean-tech og grønt byggeri, og i de senere år har israelsk industri stået bag en række banebrydende teknologier på området – herunder klimaanlægseffektivitet, økonomisk belysning, energistyring, elovervågning og meget mere.

Følgende er nogle af de virksomheder, der tilbyder clean-tech-løsninger, der kan være vigtige game changers i håndteringen af globale energiudfordringer.

F-SIGHT- er et israelsk opstartsfirma, der har udviklet en kunstig intelligensplatform til avanceret elstyring over et distribueret net. I de sidste 3 år har FSIGHT installeret sine distribuerede energistyringsprodukter på snesevis af førende forsyningsanlæg rundt om i verden. FSIGHT’s centrale produkt er Energy AI, den første fuldautomatiske løsning nogensinde til smart distribueret energistyring. Energy AI-platformen sparer energiomkostninger ved at optimere energistrømmen for slutbrugere, tjenesteudbydere og netoperatører. Energi-AI forudsiger energiforbrug, produktion og priser, træffer beslutninger om forbrug og lagring i realtid og udfører peer-to-peer- eller peer-to-grid-energihandel. https://www.fsight.io/

SOWILLO ENERGY- er et teknologisk forsyningsselskab med speciale i at levere termosolar-afledt varmt vand til delte flerbrugersystemer, såsom højhuse. Virksomheden udvikler IoT-enheder, der er nemme at installere, der konverterer enhver form for termosolære systemer til intelligente. Sowillos systemer adskiller sig fundamentalt fra eksisterende løsninger, idet de kan ændre deres konfigurationer for at opnå optimal ydeevne til enhver tid, herunder levere forskellige mængder energi til forskellige brugere; udførelse af prædiktiv vedligeholdelse, såsom at finde uregelmæssigheder i systemadfærd; og detektering af underproduktion på grund af beskidte samlere, kalkskala og isoleringsnedbrydning. http://sowillo.com/en/

BRIGHTMERGE – demokratiserer energiindustrien ved dramatisk at reducere de omkostninger, tid og ekspertise, der kræves for at udvikle og drive mikronetsystemer til vedvarende energi. Brightmerge tilbyder en præstationsoptimeringsplatform ved hjælp af en proprietær beslutningsløsning, der automatiserer mange af de funktioner, der i øjeblikket udføres manuelt. For ejendomsejere og energiprojektudviklere tilbyder Brightmerge en skybaseret, automatiseret beslutningsløsning til dataindsamling til hurtig implementering af mikronet – Bedre budgettering, lavere emission og bedre ROI.- https://www.brightmerge.com/

SMARTGREEN er leverandør af avancerede løsninger, der optimerer energi- og driftsydelsen i kommercielle og industrielle bygninger og faciliteter. Den innovative skybaserede platform, der er nem, hurtig og omkostningseffektiv at implementere, hvilket giver øjeblikkelige besparelser for et accelereret investeringsafkast. Resultatet er betydelige reduktioner i nedetid, forringelse af udstyr og vedligeholdelsesomkostninger ledsaget af forbedret systempålidelighed, øgede energibesparelser, forbedret produktivitet blandt passagererne og komfort. OptiNerg er en innovativ skybaseret platform, der kombinerer maskinlæringsalgoritmer, big data-analyse og BIoT-teknologi (Building Internet of Things). Gennem denne unikke kombination indsamler platformen data fra controllere og sensorer på udstyrsniveau og anvender avancerede maskinlæringsalgoritmer til at udtrække handlingsbar indsigt. Baseret på disse indsigter justerer platformen derefter automatisk og dynamisk parametrene for bygningens eller anlæggets elektromekaniske systemer i realtid. http://www.smartgreen.co.il/