I Storbritannien virker Open Banking som en ganske veletableret og almindelig teknologi, der bruges af mange af landets bedste banker, men i Israel er det dog stadig en idé for fremtiden. Det Forenede Kongerige var et af de første lande i verden, der åbnede sine finansielle markeder for åben bankvirksomhed, idet 80 % af de britiske kunder tilmeldte sig banker, der er en del af Open Banking-programmet. dette inkluderer folk som HSBC, Barclays, Lloyds og Santander for at nævne nogle få.

Open Banking giver kunderne mulighed for at flytte penge, foretage overførsler og styre deres økonomi digitalt via apps og sikre netværk i stedet for den daterede model for bankvirksomhed i butikken. Alt dette gøres ved, at britiske banker åbner deres data offentligt og giver folk mulighed for at se optegnelser såsom filialplacering, bankproduktoplysninger og udgiftsoptegnelser over deres egne konti. Systemet har været på plads siden begyndelsen af 2018 og har ændret den måde, hvorpå den britiske bankvirksomhed opererer på både makro- og mikroskala.

Selvom Israel er en af verdens førende inden for FinTech, med massive fremskridt, der gøres inden for online betalingsplatforme, køb-nu-betal-senere-løsninger og det nye nye felt inden for Web 3.0-integration inden for finansiering, er det åben bankinfrastruktur langt bagefter Storbritanniens. Lovgivningsmæssige, politiske og økonomiske hindringer har været de største forhindringer for, at det kan komme i gang, men vi begynder at se fremskridt i nogle af de store banker, der ønsker at udvikle det til mainstream. I november i år rejser Bank of Israel til Storbritannien for at mødes med banker, advokatfirmaer, tilsynsmyndigheder og Open Banking-initiativgrupper for at forstå mere om systemets mekanik. Dette er et stort skridt i den rigtige retning for Israels centralbank, da det viser, at Open Banking fascinerede og støttede en centraliseret institution til at forbedre Israels banktjenester.
Derudover er de teknologier, der er nødvendige for at regenerere dette område, ikke langt hjemmefra fra Israels institutioner, da mange løsninger kan findes i landets pulserende FinTech-økosystem, for eksempel:

Rewire er et licenseret pengeoverførselsfirma, der hjælper brugerne med at spare på gebyrer og priser, når de sender penge fra Israel til et af mere end 20 lande. Tjenesten, som er tilgængelig fra enhver enhed, der er forbundet til internettet, tilbyder besparelser på valutaomregning og overførselsomkostninger.

ZenGo er en ikke-frihedsberøvende digital valuta tegnebog, der fjerner behovet for at sikre og administrere brugernes private nøgler. ZenGo bruger en mobil-første softwaretilgang med banebrydende kryptografi til at sikre kundernes kryptoaktiver. Teknologien sætter et stærkt fokus på sikkerhed samt brugergrænseflade og oplevelse. ZenGo blev udviklet af KZen Networks.

Credics skaber og leverer hurtige, fleksible og omkostningseffektive transaktionsstyringsløsninger til enhver betalingstype. Siden 1999 har virksomheden opbygget en track record for skræddersyet betalingsbehandling til forskellige sektorer og internationale kunder på tværs af en række brancher. Ved hjælp af over 35 års praktisk erfaring gør Credics det muligt for virksomheder at planlægge og styre al finansiel aktivitet med balance, finesse, hurtig time-to-market og bemærkelsesværdigt investeringsafkast. Credics løsninger kan behandle enhver transaktion ved hjælp af enhver korttype eller betalingsmetode. En modulær, regelbaseret motor gør produktet helt fleksibelt, så det nemt og effektivt kan tilpasses til hver kundes behov. Credics teknologier er helt kompatible med eksisterende systemer og integreres med behandlingsprogrammer, der allerede er på plads, eller kan fungere som et selvstændigt system, der udfører alle faser af betalingsbehandling og leverer omfattende, strømlinede tjenester. Credics regelbaserede motor leverer tilpassede løsninger til betalingsprocessorer, kortudstedere, indløsere, forsikringsselskaber, banker, detailhandlere og mere.

Crowded er en banebrydende bank- og økonomistyringstjeneste designet specielt til medlemsbaserede nonprofit klubber, grupper og deres medlemmer. Virksomhedens app er skræddersyet til det segment, der findes mellem B2B og B2C, og som er blevet underbetjent af traditionelle banker. Ved at levere betalingsløsninger, bankværktøjer, rapporteringsfunktioner, skatteværktøjer og organisationsstyringssoftware alt sammen i en pakke har Crowded til formål at revolutionere, hvordan 501 (c) organisationer administrerer deres penge.

Duality Technologies udvikler teknologier til datasamarbejde, der beskytter privatlivets fred. Duality SecurePlus kombinerer avanceret homomorf kryptering og datavidenskab, hvilket gør det muligt for organisationer at få indsigt uden at afsløre følsomme data. Duality blev noteret på Fast Companys liste over mest innovative virksomheder i 2020 i kategorien Data Science. Duality er også blevet anerkendt som en Gartner “Cool Vendor” for bevarelse af privatlivets fred i Analytics og blev udnævnt til nummer to i RSAC Sandbox-konkurrencen.

Open Finance leverer en komplet platform af finansielle teknologiværktøjer til små og mellemstore virksomheder, finansielle teknologivirksomheder og finansielle institutioner for virksomheder. Virksomhedens brugervenlige, men alligevel rige API’er og SDK’er giver brugerne mulighed for at få mest muligt ud af deres kunders økonomiske data.
I stedet for at Israel er inspirationen for Storbritannien, vil Israel måske følge Storbritanniens eksempel og hjælpe med at revolutionere deres banksystem.