Berømt kendt som verdens ‘Startup Nation’ er det israelske teknologi- og opstartssamfund et af de hurtigst voksende økosystemer i verden. Med sine avancerede teknologier, state-of-the-art F & U-centre og stigende statsstøtte er der sket meget inden for den israelske teknologiscene i 2022. Her er et hurtigt overblik over det samme.

Mens finansieringen over hele kloden i 2022 var reduceret betydeligt (ca. 35%), var den israelske finansiering specifikt faldet med 40%. I 2021 havde Israel indsamlet tæt på $ 29 mia., Mens de israelske startups i 2022 kun formåede at rejse omkring $ 17 mia. En af grundene er de dårlige resultater på de offentlige markeder, som skyldtes den høje inflation i 2022.

 

På trods af dette fald i rejst kapital formåede Israel at opretholde sin position som det femtestørste teknologiske økosystem i 2022 med en samlet kapitalinvestering på $ 17 mia. De fire bedste lande over Israel er USA ($ 235B), Kina ($ 64B), Storbritannien ($ 28B) og Indien ($ 23B). Den øverste sektor, der formåede at rejse det meste af hovedstaden i Israel, er fortsat cybersikkerhed efterfulgt af IT, FinTech, Healthcare og RetailTech.

 

Derudover blev 21 nye enhjørninger (værdiansættelse på $ 1 mia. Eller derover) tilføjet i 2022, hvilket udvidede listen til i alt 85 enhjørninger i Israel fra januar 2023. Hvad ellers, M&A-markedet i Israel fortsatte med at være ekstremt aktivt sidste år; i alt 109 M&A-handler blev lukket i 2022 med en samlet aftalestørrelse på $ 18 mia. Nogle af de bemærkelsesværdige M &As er- Unity & ironSource, Tower Semiconductor & Intel, Granulate & Intel, Zimperium & Liberty osv. Dette er stort set muligt på grund af den voksende interesse fra multinationale selskaber som Intel, Google, Apple osv. i israelsk teknologi og deres

 

tillid til de skalerbarhedsmuligheder, de tilbyder.

Når vi går videre, er dette nogle af de bedste og innovative startups i Israel i 2022, som bestemt er værd at nævne:

 

Bee-io : BEE-IO er en fødevareteknologisk virksomhed beliggende i Israel. De imødekommer den stigende efterspørgsel efter honning på en miljøvenlig og bæredygtig måde. BEE-IO tilbyder en innovativ løsning, hvor de producerer honning uden bier. Dette gøres ved hjælp af deres nye og bi-fri honningproduktionsteknologi, der beskytter bierne og deres kolonier.

 

Reep Technologies : Reep tilbyder verdens første praktiske, industrielle styrkesystem til cirkulær udskrivning. Reeps løsning sætter en ny standard inden for bæredygtighed for kontortryk, samtidig med at den opfylder kravene til førende virksomheder og organisationer. Reep-teknologier sigter mod at øge dokumentsikkerheden og spare driftsomkostninger gennem cirkulær udskrivning.

 

6Degrees: 6Degrees er en israelsk opstart, der har udviklet en håndfri adaptiv controller til folk, der ikke er i stand til at bruge deres hænder. Virksomheden har skabt en teknologi, der let kan oversætte bevægelser til en kommando på enhver smart enhed – inklusive computere, tablets, smartphones osv. Med hver enkelt bevægelse lærer og tilpasser teknologien sig brugerens unikke bevægelser og justerer efter deres behov.

 

Pigmentum: Pigmentum tilbyder en bæredygtig og meget skalerbar løsning til billig produktion af naturlige forbindelser af høj værdi til industrier som mad og ernæring, sundhed, diagnostik og forskning. Pigmentum udvikler en patentbeskyttet molekylær teknologiplatform, der kan gøre indendørs eller udendørs dyrkede afgrøder til effektive producenter af højværdiforbindelser til en brøkdel af omkostningerne ved de nuværende gæringsbaserede industrielle produktionsanlæg.

 

Green Kinoko: Green Kinoko har udviklet et elegant udendørs køleklimaanlæg baseret på smart patenteret køleteknologi. Deres produkt ‘Kenshō’ er det første udendørs klimaanlæg, der ikke har brug for en elektrisk forbindelse. Kenshō by Green Kinoko bringer den grønne revolution til udendørs køling og har allerede bragt stor efterspørgsel efter samarbejder på lang sigt.