På bare 75 år har Israel vist sig som et kraftcenter inden for industrielle og avancerede produktionsvirksomheder, der omdefinerer det globale landskab af teknologidrevet innovation. Med en kombination af iværksætterånd og banebrydende teknologier har Israel forvandlet sig til verdens højteknologiske hovedstad med styrke inden for industriel og avanceret produktion.

Landets industrielle fremstillingssektor har ændret sig bemærkelsesværdigt og integreret banebrydende teknologier med traditionelle fremstillingsprocesser. Drevet af den nylige fjerde industrielle revolution (4IR) er Israel positioneret som førende inden for fremme og transformation af traditionelle fremstillingsprocesser.

4IR, som defineret af McKinsey, repræsenterer digitaliseringen af fremstillingssektoren drevet af forstyrrende tendenser såsom data, tilslutningsmuligheder, analyser, interaktion mellem menneske og maskine og robotik. Dette koncept er tæt på linje med avanceret produktion, der bruger innovative teknologier til at forbedre produkter og processer. 4IR udvikler løsninger til produktionsudfordringer såsom driftsoptimering, vedligeholdelse, inspektion og test og forsyningskæde. Industri 4.0-teknologier såsom sensing og billeddannelse, 3d-print, robotteknologi og platformsforbindelse er en del af udviklingen af innovative løsninger, der driver fremskridt i fremstillingssektoren.

Israels fokus på avanceret produktion og dets økosystem af innovations- og F & U-centre har potentialet til at transformere fremstillingsprocesser på globalt plan. Store multinationale virksomheder som Applied Materials, Intel, Teva Pharmaceutical og HP Indigo har etableret produktionssteder i Israel og skabt teknologier, der revolutionerer globale processer.

Israels højt kvalificerede og uddannede arbejdsstyrke og iværksætterkultur giver et miljø for teknologiske gennembrud. Derudover har statsstøtte fra Israels innovationsmyndighed til at ombygge fremstillingsindustrien gennem infrastrukturprogrammer, teknologisk implementering på fabriksniveau, kapitalinvesteringer og finansiering og udvikling af kvalificeret menneskelig kapital været medvirkende til at drive innovation inden for avanceret produktion.

Under Covid-19-pandemien tog israelske teknologier udfordringen op, da verden stod over for udfordringer i forsyningskæden og global produktionsmangel. For eksempel indledte @3BY, et firma beliggende i Tefen Industrial Park, der fremstiller medicinsk udstyr, under udbruddet af pandemien i Israel en proces til at udvikle en form til vatpinde og producerede hurtigt millioner af vatpinde. Israelske teknologisystemer har tilpasset sig og ændret sig til det globale markeds behov gennem den fjerde industrielle revolution.

Efterhånden som verden skrider frem i æraen med den fjerde industrielle revolution, driver Israel transformative ændringer i det globale produktionslandskab. Der er over 650 avancerede produktions- og industriteknologiske nystartede virksomheder i Israel, nedenfor er blot nogle af de virksomheder, der fører an i den avancerede fremstillingssektor:

  1. EcoPlant er førende inden for driftsoptimering. EcoPlant tilbyder en softwareløsning, der bruger AI-teknologi til at optimere trykluftsystemernes ydeevne. Ved at oprette forbindelse til controllere og sensorer kan den løbende overvåge og styre systemet, reducere energispild og forbedre vedligeholdelsen. Platformen indeholder et dashboard, der giver indsigt i systemdrift, energiforbrug og maskinanalyse, så brugerne kan identificere ineffektivitet, spore tomgangstid og forbedre produktionspålideligheden. Senest har den amerikanske industrivirksomhed Ingersoll Rand netop annonceret deres opkøb af EcoPlant med en aftale til en værdi af $40-$50 millioner.

  1. Matics udvikler plug-and-play operationelle intelligensløsninger i realtid til digital produktion. Gennem den sikre, cloud-baserede løsning leverer Matics førende teknologier til driftsoptimering designet til små og mellemstore virksomheder. Matics giver et realtidsvindue til produktionsmiljøet for øjeblikkelig kontrol og synlighed over driften. Platformen implementerer industrielle IoT-enheder; sikker, cloudbaseret forbindelse, intelligente, tilsluttede apps for at opnå live OEE-kontrol; og produktionsanalyse i realtid.

  1. Augury leverer end-to-end vedligeholdelsesløsninger, der gør maskiner mere pålidelige ved at kombinere kunstig intelligens og tingenes internet. Skæringspunktet mellem disse to nøgletendenser gør det muligt for Augury at give maskiner et mekanisk nervesystem og bevidstheden om at optimere deres helbred og derved øge menneskelig produktivitet og sikkerhed. Augurys end-to-end-løsninger giver branchens ledere tidlig, handlingsrettet og omfattende indsigt i maskinens tilstand og ydeevne. Denne indsigt giver tidlig advarsel om udvikling af maskinproblemer og hjælper med at bestemme, hvad der er galt på komponentniveau, grundårsagen, og hvilke korrigerende handlinger der skal udføres.

  1. Inspektos teknologi innoverer inspektions- og testområdet. Inspektos innovative løsning er designet til at automatisere visuel inspektion på produktionslinjen for producenter af enhver skala og profil. Deres autonome maskinsynssystemer er drevet af AMV-AI-teknologi, hvilket muliggør implementering af out-of-the-box QA-systemer uden at kræve visionseksperter eller intensive produktionsdata.

  1. Highcon Systems udvikler og sælger digitale skære- og foldemaskiner til foldekartonindustrien. Som førende inden for forsyningskædesektoren er dens maskiner baseret på en proprietær teknologi kaldet Digital Adhesive Rule Technology, som gør det muligt at producere kompleks emballage af høj kvalitet uden behov for traditionelle matricer. Dette gør det muligt for kunderne hurtigt og nemt at producere nye designs samt at foretage ændringer i eksisterende designs uden at skulle pådrage sig de høje omkostninger, der er forbundet med traditionel matriceproduktion.