I de senere år har der været en fremkomst af digital sundhed som katalysator for transformation i den globale sundhedsindustri. Israel, ‘Startup Nation’, har positioneret sig i spidsen for den højteknologiske industri, især inden for HealthTech, og revolutioneret sundhedsindustrien med forstyrrende teknologier og løsninger.

En vigtig fordel ved Israels HealthTech-industri er dets offentlige sundhedssystem, der består af fire konkurrerende HMO’er.

Disse HMO’er har været digitalt baserede i de sidste 25 år, og rigdommen af medicinske data er beskyttet af Israels stærke databeskyttelseslove og ekspertise inden for cybersikkerhedsteknologi. Dette bliver attraktivt for globale sundhedsudbydere og farmaceutiske virksomheder, der søger indsigt og en R&D-sandkasse. Derudover har mange israelske nystartede virksomheder positioneret sig som partnere for multinationale sundhedsrelaterede virksomheder, der ønsker at udnytte omfattende medicinske data til deres produkt- eller serviceudvikling.

Ifølge Start-Up Nation Finder er Israels andel af de globale investeringer i sundhedsteknologisektoren steget støt fra 1,5% i 2014 til 4,5% i 2019. På trods af de økonomiske udfordringer i 2022 tiltrak landet stadig 1,5 mia. USD i investeringskapital og modtog i 2021 bemærkelsesværdige 2,6 mia. USD i investeringer. Derudover rapporterede Galen Growth, et førende forskningsfirma med fokus på digital sundhedsanalyse, at Israel er den eneste region, der oplevede en vækst i investeringerne fra 2021-2022.

Der er over 1600 virksomheder inden for biovidenskab og sundhedsteknologi i Start-Up Nation Finder fra 2022, med den digitale sundhedsundersektor på omkring 700 virksomheder.

Nedenfor er tre digitale sundhedsområder, hvor israelske virksomheder gør store fremskridt:

Telemedicin og fjernovervågning

ATLASense udviklede REPHAEL, en ikke-invasiv, end-to-end, in-and-out-of-hospital, ICU-niveau multi-indikation fjernovervågningsplatform for patienter. Brug af patenteret multisensor og unikke algoritmer, der registrerer og analyserer forskellige fysiologiske ændringer, såsom membranens elektriske aktivitet, kan problemfrit forudse og forhindre ARDS og respiratorisk insufficiens.

Neteera har udviklet en unik og proprietær mikrobevægelsessensor sammen med sofistikerede algoritmer til indsamling af hjerte-lungedata. Den FDA-godkendte fjernovervågningsplatform for patienter løsner med succes patienter fra maskiner, strømliner patientovervågning og reducerer den byrde og arbejdsbyrde, der i stigende grad lægges på klinisk personale.

Wearables og MHealth

Oxitone Medical er udvikleren af Oxitone 1000M pulsoximeter, et FDA-godkendt medicinsk udstyr designet til løbende at overvåge og automatisk markere kritiske medicinske problemer hos patienter med alvorlige kroniske sygdomme, så de kan få øjeblikkelig hjælp på den mest enkle måde. Enhedens sensorer er placeret omkring patientens ulnarben ved håndleddet, hvor de leverer en aflæsning hvert sekund til skyen. De grundlæggende målinger inkluderer SpO2, puls, HRV, bevægelse og hudtemperatur.

Binah.ai’s Health Data Platform er en AI-drevet, videobaseret, 100% softwareløsning, der gør det muligt for enhver at måle en bred vifte af biomarkører ved hjælp af en smartphone, tablet eller bærbar computer. Biomarkører inkluderer blodtryk, puls, pulsvariation (flere parametre og RRI-rådata), iltmætning, vejrtrækning, sympatisk stress, parasympatisk aktivitet, puls-respirationskvotient (PRQ) og Binah Wellness Score.

Teknologiske hjælpemidler

Tuned leverer en høreapparatløsning, der forbedrer folks hørekvalitet med et brugervenligt produkt til en overkommelig pris. Den komplette høreapparatløsning består af et smart høreapparat med fremragende lydkvalitet og en mobilapp med en indbygget AI-audiolog, der giver 24/7 personlig hørepleje.

Kemtai er en computer vision træningsplatform til fysioterapi og MSK. Det kører på enhver enhed med et kamera (mobiltelefoner, computere, tablets). Det giver også patienter feedback og vejledning i realtid og giver terapeuter (eller sundhedsudbydere) dataene om patientens præstationer for yderligere at tilpasse deres hjemmetræningsprotokoller.

Dette er blot nogle få innovative digitale sundhedsteknologier fra Israel. Hvis du vil lære mere om Israels digitale sundhedsøkosystem, bedes du kontakte Dianne Solleza på Dianne.Solleza@israeltrade.gov.il.

Ressourcer:

https://finder.startupnationcentral.org/

https://www.philstar.com/headlines/2023/06/08/2272399/digitization-healthcare-improved-access-meds-among-herbosas-priorities

https://kpmg.com/xx/en/home/insights/2021/04/israel-covid-vaccination-success.html

https://www.healthitanswers.net/israel-suits-up-for-digital-health-success/

https://www.timesofisrael.com/spotlight/global-health-challenges-meet-israeli-healthtech-solutions/