MEDICA 2011, 16-19 november 2011, Düsseldorf, Duitsland

Reeds een erkend leider op het gebied van creatieve ontwikkelingen in de high-tech wereld, heeft Israël tevens in de life science sector een belangrijke positie verworven als leverancier van innovatieve oplossingen. Israëlische uitvindingen bieden oplossingen voor hedendaagse uitdagingen in de gezondheidszorg zoals  bijvoorbeeld technologien  die bijdragen aan het verlagen van de gezondheidskosten alsmede het opvangen van de steeds sneller veranderende behoeften van een maatschappij die aan het vergrijzen is.

Sinds 2006 faciliteert het Israel Export & International Cooperation Institute in het nationale paviljoen van de staat Israel een ontmoetingsplatform voor internationale vertegenwoordigers uit de gezondheidszorg en Israelische medische innovatoren. In samenwerking met o.a. de handelsafdeling van de Israelische Ambassade te Den Haag worden hier business speed datings aangeboden.

Voor de 47 Israelische exposanten die dit jaar aan het nationale paviljoen op de MEDICA 2011 deelnamen zijn in de vier dagen durende beurs rond 1.000 afspraken georganiseerd. De handelsafdeling van de Israelische Ambassade te Den Haag is zeer tevreden met het interesse en de opkomst van Nederlandse partijen.

Sinds haar eerste deelname in 2007 waarbij Philips Healthcare als eerste en enige partij gebruik heeft gemaakt van de matchmaking diensten is de belangstelling in onze service ieder jaar toegenomen. Door de goede begeleiding en het doelgerichte advies voor en tijdens de beurs –aldus de respons van verschillende Nederlandse deelnemers-  maken steeds meer bedrijven gebruik van onze matchmaking diensten.  Mede een reden ook voor Philips Healthcare om met diverse afdelingen ieder jaar weer terug te komen: door efficient ingeplande afspraken zijn partijen in staat om in een kort tijdsbestek doelgericht kennis te maken met denieuwste ontwikkelingen uit Israel.  In 2011 hebben 18 Nederlandse medische bedrijven onze service waargenomen om kennis te maken met diverse innovatieve leveranciers uit Israel.

Veel aandacht kreeg onder anderen het Israelische bedrijf Haldor Technologies: met haar nieuwste technologie, die binnenkort ook in Nederlandse ziekenhuizen beschikbaar zal zijn, wordt het mogelijk om chirurgisch instrumentarium  in de OK te volgen en te traceren. Dit systeem draagt bij aan verhoging van de patiëntveiligheid en heeft tevens  inkoopbesparing tot gevolg. Maar ook CNoga met haar non-invasieve glucosemeter voor thuisgebruik alsmede Hyginex’s ingenieuse systeemarmbandje voor ziekenhuishygiene en infectiecontrole waren grote trekpleisters.

Voor een overzicht van alle medische innovatoren neemt u een kijkje op onze site: www.israelmedicalinnovation.com.

Voor vragen belt u met 070-376 05 14 of stuurt u een e-mail naar trade@israel.nl