Granaatappels zijn hot! Niet alleen vanwege hun lekkere zoetzure smaak, maar ook omdat deze gezondheidsbommetjes boordevol vitaminen en anti-oxidanten zitten. Nieuw in Nederland is granaatappelwijn van Rimon Winery, afkomstig uit Galilea, Israel. Wijn die eigenlijk geen wijn is, omdat het niet van druiven is gemaakt. Dankzij de verrassende frisse smaak, het hippe uiterlijk en de gezonde eigenschappen misschien wel hét drankje van 2012!

Granaatappelwijn is al een geruime tijd zeer populair in Israël, de Verenigde Staten en Engeland. Niet gek, want het is een verrassend alternatief voor klassieke wijnen. Granaatappelwijn lijkt op gewone wijn, maar wie één slok heeft geproefd zal direct erkennen dat het een heel andere smaakbeleving geeft. Eerst proef je de herkenbare pure, volle fruitsmaak van de granaatappel, met een mooie frisse, zure afdronk door de aanwezige zuren in de wijn.

100% pure granaatappel
Wanneer de granaatappels rijp zijn, opent en perst Rimon de vruchten zelf met een speciaal ontworpen machine. Voor een liter granaatappelwijn is ruim vijf kilo granaatappels nodig, dus het is een intensief en kostbaar proces. Rimon granaatappelwijn is de enige ter wereld die uit 100% granaatappel bestaat – zonder toevoeging van suiker. De sappige en gezonde eigenschappen van de granaatappel gaan zo niet verloren.

In klimaatgecontroleerde tanks gist de wijn. Na de gisting rijpen de wijnen maandenlang in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Het productieproces van de granaatappelwijn verloopt via de traditionele wijnbereidingstechnieken en volgens de hoogst erkende normen voor wijnbouwers. Het resultaat is een hoogwaardige en unieke wijn van puur granaatappelsap.

De granaatappel
De granaatappel is één van de oudste en meest bekende vruchten uit het Middellandse Zeegebied. Toch is de vrucht pas sinds een aantal jaren populair in Nederland. Deze populariteit is te danken aan de gezonde eigenschappen waar de granaatappel om wordt geroemd. Vele onderzoeken en studies hebben aangetoond dat granaatappels indrukwekkend goed zijn voor de gezondheid. Dat is vooral te danken aan de natuurlijke anti-oxidanten die wij nodig hebben om het immuunsysteem in stand te houden. Verder zijn granaatappels goed om ziektes als diabetes, hart- en vaatziekten en kanker te voorkomen of helpen te verbeteren. Het anti-oxidanten gehalte in granaatappels is wel 3x hoger dan in producten als rode wijn, druivensap en groene thee.