ebay, ‘s werelds meest populaire online retail website, met meer dan 100 miljoen gebruikers, werkt aan een stevige uitbreiding van haar activiteiten in Israël.

ebay heeft reeds drie Israëlische bedrijven verworven: Shopping.comThe Gifts Project en Fraud Sciences. Op dit moment zijn eBay’s Israël activiteiten verdeeld over de faciliteit in Netanya en Tel Aviv, maar volgens YNETNews is het bedrijf van plan om de twee centra te verenigen tot een groot ontwikkelingscentrum en wil men daarvoor tientallen Israëlische medewerkers inhuren. Dit zou het Israëlische centrum tot een van de weinige eBay technologiecentra in de wereld maken – op een rij met de centra in de VS (3), China (1) en in India (1).

Het Israëlische ontwikkelingscenter zal zich richten op het bouwen van catalogi, het verzamelen van informatie over producten alsmede het ontwikkelen van tools voor social commerce, waarmee collectieve aankopen mogelijk worden en het aankoopproces met andere gebruikers gedeeld kan worden.
Voor het volledige YNETNews artikel klik hier.