microsoft israel

Het Israëlische R&D-centrum van Microsoft gaat een start-up incubator opzetten- Windows Azure Accelerator, zo schrijft Globes. Windows Azure Accelerator is een precedent voor Microsoft, want het zal wereldwijd de eerste incubator van het Amerikaanse softwarebedrijf zijn. De incubator zal zich vestigen in het R&D-centrum van Microsoft in Herzliya Pituah.

De naam van de incubator is afgeleid van de activiteiten die Microsoft het meest interesseert, namelijk cloud computing, internet en mobiel. De incubator is een vier maanden durend programma voor starters. Microsoft verkondigde dat het programma geleid wordt door top experts uit de industrie, alsmede uit haar eigen R & D-centrum, en dat het start-ups de tools zal bieden om een succesvolle start te maken.

Het R&D-centrum van Microsoft in Israël verklaart: “Microsoft Israël is gekozen om de eerste incubator op te zetten vanwegen haar goede relaties en activiteiten met start-ups in Israël, alsmede om haar ervaring en know-how bij het kweken van bedrijven voor de mondiale markt.”

Volgens Zack Weisfeld, VP strategie en business development van Microsoft Israël, zo Globes, wil men de start up bedrijven terzijde staan maar deze niet overnemen. “Microsoft is niet van plan om belangen te verwerven in de deelnemende bedrijven, men zal zich uitsluitend richten op het bevorderen van deelnemende partijen en de industrie.”

Microsoft licht toe: “De incubator zal uit een daartoe aangewezen management team bestaan, dat we momenteel rekruteren, waaronder een CEO en CTO, wiens enige taak het beheer van de incubator zal zijn.”

Vorig jaar november maakte Google bekend dat het van plan is in augustus 2012 een incubator in Tel Aviv te openen. Voor het volledige Globes artikel klik hier.