Het Israëlische bedrijf Greenbo, dat slimme oplossingen maakt voor beplantingen in steden, heeft de Red Dot Design Award 2012 gewonnen, aldus bericht NoCamels.

De gepatenteerde design potten van Greenbo kunnen zonder veel aanpassingen of inspanning op diverse vormen ballustrades aangebracht worden.

Volgens NoCamels is de Red Dot design award, die in 1955 in het leven is geroepen, momenteel een van ‘s werelds grootste design wedstrijden. Meer dan 14.000 deelnemers uit meer dan 70 landen deden mee aan de competitie van 2012. Dertig internationale experts hebben diverse innovatieve designs onderzocht, getest en geëvalueerd. De produkten werden beoordeelt op innovativiteit, functionaliteit, onmiskenbare kwaliteit en milieuvriendelijkheid.

Na een evaluatie van meerdere dagen, zo schrijft Greenbo, ontving het bedrijf van een deskundigen jury de felbegeerde rode stip in de categorie huis & tuin voor de fijne designtaal in haar produkt Greenbo XL Design Rail & Deck Window Box.

Het volledige Greenbo persbericht kunt u hier lezen.

Voor het volledige NoCamels klikt u hier.