conduit-logo

PandoDaily interviewde recentelijk CEO Ronen Shilo van Conduit – het bedrijf met een geschatte bedrijfswaarde van US$1.3 miljard- naar aanleiding van een bericht dat JP Morgan US$100 miljoen Conduit aandelen had gekocht en daarmee het bedrijf tot het eerste US$1-miljard-internetbedrijf van Israël heeft gemaakt.

In dit interview kijkt Mick Weinstein terug op de indrukwekkende groei van het bedrijf sinds haar oprichting in 2005 en wat Shilo in de toekomst nog hoopt te bereiken .

Conduit’s cash cow is haar toolbar, die volgens het bedrijf door meer dan 200.000 websites gebruikt wordt , waaronder MLB.com en Miniclip, en 250 miljoen gebruikers bereikt. Daarnaast is men bezig met de ontwikkeling van een reeks nieuwe produkten.

De conclusie in het artikel is dat Conduit — ondanks de momenteel gebruikelijke internet IPO en buyout golf — tracht haar grote bereik en cash positie te verhogen en een duurzam winstgevend bedrijf op te bouwen dat onder leiding en controle van oprichters en medewerkers blijft. CEO Shilo is geïnspireerd door Mark Zuckerberg die vasthoudt aan een strenge controle over het beheer van zijn eigen bedrijf Facebook.  Hij wordt als volgt geciteerd: Wat mij het meest intregeert is het feit dat Mark Zuckerberg’s bedrijf op een waarde van rond 28 miljard dollar staat – en nog steeds behoudt hij zelf de operationele controle van het bedrijf …Als iemand die zich van begin af aan heeft ingezet voor behoud van de controle over mijn bedrijf, begrijp ik volledig wat Zuckerberg en zijn financiële goeroes hebben gebouwd. Meer dan 50 % van de controle over Conduit zijn in de hand van mijn partners en mij, ik zou het niet anders willen, en ik denk ook dat we niet zouden hebben bereikt wat we nu hebben bereikt. Voor het volledige PandoDaily artikel klik hier.