Het Israelische bedrijf JoyTunes dat kinderen en volwassenen via haar apps op speelse manier een muziekinstrument leert spelen, ontving op 27 april j.l. in Caïro, Egypte van de Verenigde Naties de “World Summit Award 2011” .

Volgens een persbericht van World Summit Award (WSA) werd JoyTunes geselecteerd uit 460 projecten en 105 landen door een jury van ICT-deskundigen in Hong Kong.

In het persbericht zegt Yuval Kaminka, CEO van JoyTunes: “Tachtig procent van de ondervraagde volwassenen gaven aan dat zij wel een instrument wilden leren spelen.” JoyTunes heeft reeds diverse bekroonde interactieve video-games op de markt gebracht die zowel kinderen als volwassenen helpen  hun liefde voor muziek te ontdekken. 

Een exclusief team van ontwikkelaars, muzikanten en muziekdocenten heeft deze unieke gepatenteerde technologie ontwikkeld waarmee muziekliefhebbers over de hele wereld leren genieten van het maken van muziek met een echt instrument.

Het bedrijf  heeft recentelijk een nieuwe slimme applicatie aangekondigd – de Piano Dust Buster.  Volgens JoyTunes stelt deze app muziekliefhebbers in staat met behulp van de aanraking van een instrument nummers te spelen. Tegelijk stimuleert het kinderen om hun liefde voor muziek en het bespelen van een muziekinstrument -in dit geval de piano- te (her)ontdekken.

Deze gratis applicatie is de laatste toevoeging op de  JoyTunes  collectie zoals de reeds bekende blokfluit meester  – The Recorder Master – bekroond met de “Parent’s Choice Award” in 2010 en de “Best Tool for Beginners Award” in 2011 en 2012 van de National Association of Music Merchants (NAMM). Bekijk de video op JoyTunes.