Het Israelische bedrijf Mobileye, ontwikkelaar van een voertuigveiligheidssysteem met beeldverwerkingstechnologie, doet het goed: menig analyst voorspelt een bedrijfswaarde van US$1 miljard, aldus een bericht in YnetNews. Het systeem is reeds in diverse voertuigen van GM, BMW en Volvo ingebouwd.

In een persbericht van het bedrijf lezen wij dat de unieke beeldanlaysetechnologie werkt als een derde oog. D.m.v. van een akoestisch teken wordt de bestuurder gewaarschuwd voor een mogelijke botsing met andere weggebruikers, obstakels of overstekende voetgangers. Het systeem helpt de veiligheid te verbeteren en ongevallen te voorkomen.

Mobileye heeft onlangs ‘s werelds eerste Smartphone-connected Driver Assistance System – gelanceerd: Mobileye 5-Series. Volgens het bedrijf een van de meest belangrijke innovaties sinds de uitvinding van de GPS en Airbag.   De Mobileye 5-serie kan het verkeer “lezen” en de bestuurder ontvangt deze informatie rechtstreeks op zijn smartphone. Naast rijbaanherkenning (waarschuwing bij verlaten van de rijbaan), en afstandswaarschuwing kan het systeem ook verkeersborden ‘lezen’. Daarbij herkent het systeem niet alleen vaste borden, maar ook led-matrixborden boven de weg met variabele snelheidsaanduiding. De nieuwe serie kan ook de lichten reguleren:  Ziet de camera achterlichten van voorliggers, of koplichten van tegemoetkomend verkeer, dan wordt automatisch van groot- naar dimlicht omgeschakeld. Ook straatverlichting herkent Mobileye, als aanleiding om dimlicht in te schakelen.

Lees het volledige YnetNews artikel.

Het persbericht van Mobileye vindt u hier.