Na maanden van intensieve onderhandelingen gaat EMC Corporation het Israelische bedrijf XtremIO kopen voor 430 miljoen dollar, aldus meldt Globes.

Deze uitkomst is een uitzonderlijk succes voor de venture capital industrie van Israël. Het bedrijf is in 2009 opgericht en heeft dusver in twee finacieringsronden $ 25 miljoen kunnen aantrekken. XtremIO is opgezet door een groep Israëlische high-tech veteranen waaronder Aryeh Margi, mede-oprichter van M-Systems, Shuki Bruck, Yaron Segev, en CEO Ehud Rokach, een voormalig senior executive bij Orckit en CEO van Corrigent.

XtremIO is de zesde overname van EMC in Israël en veruit de grootste. EMC heeft in Israël een R & D-centrum met 700-800 werknemers. Senior executives van EMC zijn de afgelopen maanden in Israël geweest voor overnamegesprekken met XtremIO. Joseph Tucci, CEO van EMC was in december j.l. in Israël en sindsdien hebben minstens twee senior executives VMware bezocht – CTO en senior VP dr. Stephen Herrod en VP Finance David Golden. Voor het volledige Globes artikel kunt u hier terecht.