The Times van Israël bericht over de ontwikkelingen binnen de Biotech sector van Israël en de Biomed beurs die volgende week in Israël van 21-23 mei 2012 plaats heeft. Het evenement met 60 Israëlische exposanten verwacht 6.000 bezoekers uit de hele wereld.

Ruti Alon, algemeen directeur healthcare investments bij Pitango Venture Capital, en voorzitter van de Life Sciences divisie van de Israëlische organisatie Advanced Technologies Organization (IATA) verteld in het interview: “Jarenlang verliep in veel landen, met name in de Verenigde Staten, het onderzoek naar stamcellen zeer langzaam, terwijl Israël doorzette met stamcelonderzoek. Als gevolg daarvan behoren Israëlische bedrijven nu tot ‘s werelds meest geavanceerde op dit gebied.”

Veel van de bedrijven die op Biomed exposeren maken deel uit van de “tweede golf” van  Israëlische biotech-bedrijven die de afgelopen zeven tot tien jaar onderzoek hebben verricht op hun gebied, vervolgt Alon: “In het verleden deden bedrijven meer fundamenteel onderzoek, maar nu zijn veel biotech-bedrijven in Israël in een vergevorderd stadium. Farmaceutische en andere producten bevinden zich inmiddels in fase II en fase III studies. “Geneesmiddelen, procedures, en medische hulpmiddelen die binnenkort op de markt zullen komen zullen in de komende jaren Israël veranderen in een van ‘s werelds grootste biotech-speler”, aldus Alon.

Een van de doeleinden van de show, zo zegt Dr Benny Zeevi, CEO Life Sciences investeringen bij DFJ Tel Aviv Venture Partners en voorzitter van Biomed 2012, is om deze nieuwe ontwikkelingen bekend te maken bij potentiële partners en klanten. “Het verlopen van octrooien wordt steeds meer een issue voor de grote farmaceutische bedrijven, ze zijn daarom op zoek naar nieuwe opties. Wijj hopen dat zij een aantal van hun nieuwe technologieën en producten in Israël gaan vinden.”

Terwijl de Israëlische bedrijven die geneesmiddelen ontwikkelen in veel gevallen in vergevroderde stadium van klinische studies zijn, bevindt de sector medische apparatuur van Israël zich reeds op de top. “De farmaceutische industrie gaat vooruit”, zegt Alon. “Wij denken dat veel van deze bedrijven zullen slagen, ofwel uit eigen kracht of met een partner. De medische industrie is hier echter zeer geavanceerd, en is uitgegroeid tot een zeer grote en succesvolle sector. “

“De Biomed show is een geweldige kans voor de Israëlische biotech-industrie”, aldus Alon. “We hebben veel te delen met de wereld.”

U kunt het volledige Times artikel hier lezen.