Check-Cap is een jong en dynamisch bedrijf met een baanbrekende oplossing voor het opsporen van colorectale kanker. In tegenstelling tot reeds bestaande capsule-endoscopien vereist het Check-Cap-apparaat geen darmvoorbereiding of invasieve procedures.

Naar verwachting zal het apapraat klinisch significante poliepen even naauwkeurig kunnen detecteren als een standaard colonoscopie aldus CEO Guy Neev  in een interview met Israel21C. Reeds bestaande capsule endoscopien werken met camera’s, de technologie van Check-Cap is gebaseerd op zachte röntgenstraling.

Het bedrijf heeft in vier investeringsrondes kapitaal weten aan te trekken en is nu klaar voor klinische tests. De eerste klinische testfases zullen in de komende maanden in  Israel plaatsvinden, aansluitend zullen verdere testrondes in andere landen volgen.

Het volledige interview met Guy Neev, CEO van Check-Cap leest u hier.

Hoe het werkt ziet u hier.