Op maandag 14 mei vierde Israël haar 64e Onafhankelijkheidsdag, in het Hebreeuws, ‘Yom Ha’atsmaut’. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats in de Schouwburg in Rijswijk. Hoogtepunt van de avond was een spetterend optreden van de Israëlische vocal group Hakol Over Habbi. Habibi zingt talloze nummers die inmiddels Israëlische klassiekers zijn geworden. Niet voor niets vertegenwoordigde de groep Israël op het Eurovisie Songfestival in Dublin. De viering werd met meer dan 700 bezoekers druk bezocht.

Israël vierde ook op Moederdag, zondag 13 mei, als eerste land haar nationale dag op de Floriade 2012 in Venlo. De 64e Onafhankelijkheidsdag van Israël werd ookhier gevierd. Alle moeders werden op hún dag toegezongen door ‘Habibi’. De liedjes van dit vocale kwartet behoren tot de Israëlische klassiekers. Niet voor niets won Habibi meerdere prijzen en vertegenwoordigde zij Israël op het Eurovisie Songfestival.