Het is niet te ontkennen dat de verkoop van boeken drastisch is toegenomen door partijen zoals Amazon, Google eBooks, en Apple, maar de uitgeverijen zijn daardoor op de tweede plaats komen te staan. Iedereen die wel eens een boek heeft bestelt bij bol.com of Amazon zoekt namenlijk op titel of auteur en niet op naam van de uitgever.

Maar het vervelendste voor uitgeverijen is dat zij bij ieder verkocht boek via iTunes of Google eBooks een groot stuk winst mislopen door commissies te betalen aan deze e-commerce partijen. Ook zijn deze internationale webwinkelexploitanten niet echt toeschietelijk wat betreft klantgegevens. CDI Systems heeft hiervoor een oplossing bedacht en biedt uitgeverijen nu de mogelijkhijd om haar belangen in de digitale markt terug te winnen.

Met de “white label”-technologie van CDI beschikken uitgeverijen over een eigen web engine tool met alle functies die de websites van de grote spelers bieden en zelfs nog meer. CDI’s CEO Itzhak Levit vertelt: “Uitgeverijen kunnen vanuit een Word of pdf-bestand zelf eBoeken maken. … Speciale programmering is niet meer nodig. Vanaf nu kunnen uitgeverijen direct 100% verdienen aan de verkoop, en tegelijk krijgen zij toegang tot klantgevens die zij vervolgens weer kunnen gaan gebruiken voor direct marketing.”

Digitale boeken worden in verschillende vormen verkocht (afhankelijk van de voorkeur van de auteur en/of de specificaties van de uitgever), variërend van volledig beschermd DRM naar downloadbare PDF met of zonder dynamische watermerk. De CDI web engine kan worden ingezet voor de online verkoop van zowel digitale als print-on-demand boeken. 

Meer informatie over door CDI gerealiseerde projecten vindt u hier.

Het prive-high-tech bedrijf CDI Systems is opgericht in 1992. CDI systems richt zich op de ontwikkeling van het unieke en innovatieve online publishing platformen. Het bedrijf heeft met succes tal van oplossingen ingezet voor het internet, intranet, mobiel internet, DVD / CD-ROM’s en eReader apparaten.