Dankzij een nieuwe labtest van het Israëlische BioView is het binnenkort mogelijk om longkanker in een vroeg stadium op te sporen. BioView combineert namenlijk imaging-technologie met fluorescerende DNA-markers om artsen te helpen dit dodelijke kankersoort zo vroeg mogelijk te ontdekken.

De test zo vertelt Alan Schwebel, CEO van BioView aan ISRAEL21c omvat de analyse van sputum (slijm) van een patiënt met behulp van BioView’s scanning microscoop en imaging-apparatuur alsmede fluorescerende DNA-markers genoemd FISH probes. BioView gebruikt deze markers onder licentie van het MD Anderson Cancer Center in Houston, Texas.

Niet-kleincellig longcarcinoom ongeveer 85% van alle longkankers is de vorm die kan worden gedetecteerd met de nieuwe test van BioView. Met de BioView test kunt u bepalen of direct een biopsie nodig is.

BioView is gestart met klinische studies in het Sourasky Medisch Centrum van Tel Aviv (het grootste immuuntherapiecentrum in Israël) en in twee ziekenhuizen in de VS. Schwebel zegt eerste resultaten van het onderzoek in de loop van dit jaar te verwachten, het is echter al aangetoond dat de test beter presteert dan bestaande niet-invasieve methoden van vroege longkanker diagnose.

Het beursgenoteerde BioView wil uitgroeien tot leider in de markt van laboratorium apparatuur voor screening en monitoring van kanker.

Lees het volledige interview met de CEO van BioView hier.