UpWest Labs, een unieke Accelerator diens doel het is om Israëlische start-ups naar Silicon Valley te brengen, heeft onlangs haar tweede groep start-ups bekend gemaakt. Deze tweede cluster biedt grotendeels consument gerichte en video gebaseerde diensten.Volgens TechCrunch, waren meer dan 120 particuliere beleggers, angels en bedrijven aanwezig tijdens de Demo Dag van UpWest, waaronder vertegenwoordigers van Menlo Ventures, General Catalyst, CrunchFund, Accel, Trinity Venture, en Charles River Ventures.

UpWest Labs is opgericht door Gil Ben-Artzy en Shuly Galili en richt zich uitsluitend op  Israëlische ondernemers. Doel van deze start-up accelerator is om de intellectuele capaciteit en de R & D kundigheid van Israël te combineren met de marktkennis en financiële middelen van Silicon Valley.

Als onderdeel van haar drie maanden durende programma, kiest UpWest meestal vijf of zes veelbelovende Israëlische teams en brengt deze naar Palo Alto waar de teams in een huis verblijven voor de duur van het programma – Real World-stijl. Meestal hebben deze bedrijven reeds een alfa of bèta versie in Israël en een product in ontwikkeling, aangezien UpWest zich richt op het leveren van netwerk-en mentorfaciliteiten om starters in de markt te helpen en in contact komen met Amerikaanse klanten en investeerders.

De 5 start-ups zijn: Groovideo, PlayerDuel, Preen.Me, Deja.io, Bites.

Lees hier het TechCrunch artikel.