Schetsen voor een wijnavond ‘Israeli style’ werden al snel gemaakt en tezamen met het wijnblad Winelife met als resultaat: een culinaire Israelische avond op 11 juni 2012 bij restaurant Ron Blaauw, met een 7 gangen menu en een fijne selectie wijnen uit Israel!

Bij binnenkomst werden onze gasten ontvangen met een glimlach en een mousserende  wijn, Gamla Brut, van het Golan wijnhuis. Onder het genot een apretief en een aantal amuses konden de gasten aclimatiseren van de regenachtige reis naar het restaurant toe.

Na het welkomswoord door Winelife verschenen de eerste voorgerechten vergezeld  met de White Tulip van Tulip winery, een fijne, lichte wijn, een prima starter.

In de tussentijd gaf  onze sommeliere uit Israël, Mw. Hadas Sharon een kleine introductie van de Israelische wijn en de ontwikkeling die het in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Vervolgens werden bij het menu geschonken de Blanc du Castel, Domaine du Castel gevolgd door de Barkan Classic, Merlot &Argeman van Barkan winery, Enigma 2008 van Margalit winery, alsmede de Sha’al Gewurtztraminer 2008 van Carmel winery. Tot slot mochten wij bij de desserts genieten van  dessertwijn Judea Heights late Harvest 2009 Hevron Heights uit de Judea bergen.

Op social media lezen wij de volgende tweets van onze  gasten:

‘Gerecht met aardappel|merg|zuring|oester en de ‘C’ van #Castel vinden we helemaal niet vervelend erbij, en dat allemaal
@ronblaauw

 ‘De Margalit Enigma. Goede Bdx blend fruitjes tannientjes Prima #Israelisch sap goed te doen bij bbq rib van @ronblaauw

‘Eten van #ronblaauw, wijn uit Israël #feestopmaandag

Al met al, voor ons een geslaagde avond en een goede introductie van Israel als wijnland! Veel van de genoemde wijnen worden al vertegenwoordigd door lokale importeurs; zoals, Witrozerood.nl, Vinites en Intercaves. Mocht u geinteresseerd zijn in ditributie van Israelische wijn dan vertegenwoordiger, dan horen wij dat graag (neem hiervoor contact op met Tamara van Seijen via +31 (0)70 3760 514..

 We kijken uit naar ons volgende wijnevent, wellicht tot snel!