Natuurlijk was er altijd al wijn in Israël. Alleen stond het nog niet bekend om haar fjine kwaliteit wijnen, maar meer om het feit dat zij kosjere wijnen produceren. Hier kwam pas verandering in toen de heer Rothschild in 1882 het wijnhuis Carmel oprichtte. Daarna volgden nog een aantal wijnhuizen, maar het was pas in de jaren 80 dat Israël zich is gaan ontpoppen tot een land wat meedingt naar een meer prominente positie binnen de wijnsector.

Tijdens de jaren 80 vestigden meerdere wijnboeren zich in Israël en introduceerden de wijnbouwtechnieken uit Californië . Desondanks begon de Israëlische consument zich pas in de jaren 90 te interesseren voor wijn met een kwalitatief hoger voorkomen. Door deze ontwikkeling ontstond een evolutie binnen de wijnmarkt. De lat werd door de bevolking hoger gelegd. Zodoende kwam er langzamerhand ook meer vraag vanuit het buitenland, en begon Israel vanaf 2000 met haar export activiteiten.

Om deze prominente positie voor de Israëlische wijnen en wijnhuizen te kunnen genereren heeft de Israelische wijn ook kansen nodig. Kansen die kunnen worden gecreëerd door belovende klanken in de media. Wij geloven in onze wijnen en zijn daarom samen met het lifestyle blad op het gebied van wijn, ‘WineLife’ aan de slag gegaan.. Zie Wijn 2.0: wijnavond@Ron Blaauw.